Hlavní obsah

Nové knihy: Claudia & Nadja Beinertovy, David Attenborough a John Green

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Marilyn Monroe byla světovou hvězdou i symbolem krásy. Publikace Marilyn – Soukromý život ikony Hollywoodu popisuje její cestu za slávou i složité mezilidské vztahy, které ji výrazně ovlivnily. Zajímavá bude bezpochyby také kniha o naší mateřské řeči od dvojice píšící pod pseudonymem Červená propiska. Dále najdeme v nabídce i trojici děl o přírodě. První je věnované geologické době Antropocén, druhé přináší návod ke správné lesní terapii, zatímco třetí ukazuje naši planetu jako živý a dynamický organismus.

Foto: Novinky

Nové knihy

Článek

Colleen Hooverová, Tarryn Fisherová: Nikdy, nikdy

Charlie Wynwoodová a Silas Nash byli od narození nejlepšími přáteli, dokud se do sebe ve čtrnácti letech nezamilovali a nestali se něčím mnohem víc. Počínaje dnešním ránem jsou si ale naprosto cizí. Všechny jejich vzpomínky na to, kým byli a jaký pár společně tvořili, jsou fuč. Vytratily se. Nezbývá než odhalit pravdu o tom, co se jim stalo a proč k tomu došlo. Ale čím víc o sobě zjišťují, tím těžší je pro ně pochopit, proč byli vůbec kdy spolu.

Yoli, 360 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Tomáš Padevět: Šest dnů

Příběh románu je ohraničen šesti dny vzpomínek svobodomyslného bohéma Tomáše, kterému odzvonilo pětapadesát. Vyrovnává se v nich se svým až neobvykle barvitým životem, zisky a ztrátami, které ho v průběhu času potkaly a dovedly až do tohoto momentu. Živočišně vášnivé pátrání jeho paměti, se sexuálně provokativními a nekonvenčními vztahy, rozhodně nenechá čtenáře v klidu.

Ikar, 344 stran,399 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Červená propiska: Bláznivé rodičovství

Dvojice milovnic češtiny tvořící projekt Červená propiska navíc přidává i několik zajímavostí o naší mateřštině. Pokud cítíte, že vás rodičovství válcuje, a toužíte se někde na chvíli zavřít, tato kniha je vaší záchranou. Dozvíte se, jak rodičovství prožívají některá zvířata, jaké divnotrendy se praktikovaly v minulosti a jak se maminkovské úlohy zhostily historické matky.

Universum, 136 stran, 349 Kč

Foto: Universum

Obal knihy

Claudia & Nadja Beinertovy: Marilyn – Soukromý život ikony Hoollywoodu

Dětství Normy Jeane je osamělé a nuzné, jejím útočištěm jsou filmy s hollywoodskými herečkami, o tolik sebevědomějšími, než je ona sama.

Po nuceném sňatku musí svůj sen stát se jednou z nich opustit. Přesto je Jim její první láskou a probudí v ní smyslnost. Později si ji jeden známý fotograf vyhlédne jako modelku. Před jeho objektivem Norma srší životností, její komplexy jsou zapomenuty. Najednou ví docela jistě, čím chce být - filmovou herečkou. Nakonec se stane slavnou hvězdou, Marilyn Monroe.

Ikar, 432 stran, 499 Kč

Foto: Ikar

Obal knihy

Joanne M. Harris: Hymnus pro Lokiho

„Loki, to jsem já. Loki Světlonoš, nepochopený, nepolapitelný, pohledný a skromný hrdina této konkrétní snůšky lží. Berte to s nadhledem, ale je to zhruba tak pravdivé jako oficiální verze příběhu, a troufám si tvrdit, že mnohem zábavnější. Historie mě zatím vykreslila v nepříliš lichotivých barvách. Je načase, abych všechno uvedl na pravou míru.“

Loki do panteonu severských bohů nikdy tak úplně nezapadl. Pověst šejdíře a lháře, který vyřeší každý problém, ale ještě mnohem víc jich sám způsobí, ho dalece předchází a kvůli démonskému původu k němu ostatní přistupují s nedůvěrou, což pochopitelně raní jeho city (aspoň to málo, co má).

Laser, 344 stran, 449 Kč

Foto: Laser

Obal knihy

John Green: Antropocén – Recenze naší doby

Antropocén je současný geologický věk. V této knize vycházející z autorova kritikou oceňovaného podcastu hodnotí John Green různé aspekty toho, jak lidskou aktivitou ovlivňujeme svět, v němž žijeme – od klávesnice QWERTY přes Halleyovu kometu až po tučňáky na Madagaskaru. Projevuje se autorův vypravěčský talent, kterým okouzlil mnohé čtenáře po celém světě. Antropocén je neironickým vyjádřením lásky ke světu plnému rozporů a paradoxů, sepsaným z velké časti během globální pandemie.

Yoli, 320 stran, 399 Kč

Foto: Yoli

Obal knihy

Aleš Miklík: Lesní terapie

Příroda je pro většinu z nás místem, které intuitivně hledáme, když potřebujeme zbavit hlavu tíživých myšlenek, nabrat energii a zahnat stres. Při procházkách v lese se často cítíme mnohem lépe než jinde, lehčí a zdravější. V posledních letech tyto pocity potvrzují i věda a medicína: příroda prospívá našemu zdraví. Napadlo vás ale, že tento léčivý vztah lze cíleně podpořit a prohloubit tím, co a jak v lese děláme? Lesní terapie na principech metody šinrin-joku má své kořeny v Japonsku, kde pomáhá obnovovat zdraví lidí i lesa posilováním jejich vzájemného vztahu.

Jota, 216 stran, 398 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

David Attenborough: Živá planeta

Všechna místa na světě kypí životem. Od temných hlubin oceánu přes vrcholky hor po řídký vzduch nad nimi se to jen hemží zvířaty, rostlinami, houbami, viry a bakteriemi. Celé komunity těchto organismů se vyvinuly tak, aby dokázaly žít pospolu a vytěžily maximum z ledových příkrovů a tundry, lesů a plání, pouště, oceánů a sopek. Schopnost přizpůsobit se životu v takovéto škále životních prostředí je kromobyčejná. A provázanost jejich bytí, jež jim umožňuje existovat pospolu, je ještě úžasnější

Jota, 320 stran, 499 Kč

Foto: Jota

Obal knihy

Jan Štifter: Krajina roztavených zvonů

Jak daleko sahá paměť jedné rodiny? Ve vyprávění sedmi mužů se odvíjí pohnutý příběh prorůstající dvěma staletími. Lékař v roce 1832 se připravuje na nejdůležitější životní zkoušku, když do Čech přichází dosud nepoznaná epidemie. Chlapec v roce 1955 pátrá po tom, co se v jeho rodině přihodilo na konci druhé světové války. Nejmladší generace se chce odpoutat od společenských konvencí a zařídit se po svém. Kniha jako rodokmen, slova jako most mezi generacemi. Vstupte na něj… a kráčejte opatrně. Jak daleko sahá paměť jedné rodiny? Ve vyprávění sedmi mužů se odvíjí pohnutý příběh prorůstající dvěma staletími.

Vyšehrad, 200 stran, 349 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

William Kent Krueger: Hraniční vody

Kdesi v divočině na kanadsko-amerických hranicích zmizela mladá zpěvačka jménem Shiloh. Její otec se vydává do Minnesoty, kde najme bývalého šerifa Corka O´Connora, aby mu pomohl dceru najít. Cork se přidává k pátrací skupině, kterou tvoří indián z místní rezervace, jeho desetiletý syn a dva agenti FBI. Ženě jsou na stopě i další muži, ti ji však mají za úkol nejen najít, ale také zabít. Corkova expedice ztrácí v třeskuté zimě kontakt s civilizací a kromě nelítostných poryvů větru ji pronásleduje – smrt.

Vyšehrad, 360 stran, 399 Kč

Foto: Vyšehrad

Obal knihy

Nové knihy: Feldstein, Grace či Lauder

Knihy

Nové knihy: Černý, Bednář či Šalamounová

Knihy
Související témata:

Výběr článků

Načítám