Hlavní obsah

Má sestřenka Rachel. Audioknižní příběh úkladné lásky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V podání herce Matouše Rumla spatřilo světlo světa audioknižní vydání románu britské spisovatelky Daphne du Maurierové Má sestřenka Rachel. Zrodila se tak velmi působivá a kvalitně provedená čtrnáctihodinová nahrávka díla, které nese všechny znaky poctivého, klasicky pojatého románu.

Foto: OneHotBook

Obal audioknihy

Článek

Převážná část děje se odehrává okolo roku 1830 na rozsáhlém panství v anglickém Cornwallu. Mladý Filip Ashley, kterému do právní zletilosti, tedy pětadvaceti let, zbývá ještě zhruba osm měsíců, je chráněncem svého staršího bratrance Ambrože.

Ten na zdravotní cestě do Florencie potkává jejich údajně velmi vzdálenou sestřenku Rachel.

Navzdory svému staromládenectví se do ní zamiluje, ožení se s ní, ale záhy za podivných okolností zemře. Rachel poté přijíždí na cornwallské panství, kde se začíná zaplétat do složitého vztahu s Filipem, podezřelého, plného zvláštních okolností a úkladů.

Vražda v Mezopotámii od Agathy Christie má audioknižní podobu. Vícehlasou

Knihy

Příběh je mírně romantický, především však psychologicky dokonale vybroušený a mnohdy i dost temný. Daphne du Maurierová (1907-1989) se právě takovými romány a povídkami proslavila a vybudovala si významnou pozici v klasické anglické literatuře dvacátého století.

Má sestřenka Rachel se dočkala hned trojího zfilmování. Poprvé v roce 1952, podruhé coby čtyřdílný seriál BBC v roce 1983 a nejnověji v roce 2017. Je také autorkou povídky Ptáci, podle níž režisér Alfred Hitchcock natočil v roce 1952 svůj slavný stejnojmenný horor.

Její díla jsou velmi čtivá, přičemž důvodem může být i fakt, že zjevně navazuje na kořeny klasického anglického románu. Zároveň jim nechybí napínavost, což plnou měrou platí i o této audioknize. Některá zjištění, která se z děje vyjevují, zůstávají úmyslně nejasná a nepotvrzená, ale velmi pravděpodobná, což činí poslech ještě přitažlivější.

Má sestřenka Rachel je prostě a jednoznačně dobrý román v dobrém zvukovém zpracování.

Utajená dramata druhého života

Knihy

RECENZE: Za zamčenými dveřmi číhá zklamání

Knihy
Související témata:

Výběr článků

Načítám