Hlavní obsah

Kiss tu budou dál. Jako hologramy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 2. prosince se v Madison Square Garden v New Yorku uskutečnil poslední koncert dlouhého rozlučkového turné americké rockové skupiny Kiss. Muzikanti na něm v závěru překvapivě oznámili, že nic nekončí a že odteď budou vystupovat jinak, a sice jako hologramy.

Kiss se loučí s živými koncerty. Stávají se první americkou kapelou, kterou nahradí digitální avataři.Video: X/VINCE 22, AP

 
Článek

Takovou podobu koncertů připravila společnost Industrial Light & Magic, která dříve vytvořila pódiové hologramy skupiny ABBA.

„Kiss teď budou moci hrát současně ve třech různých městech na třech kontinentech,“ oznámil Per Sundin ze jmenované společnosti.

Foto: Petr Hloušek

Kiss se letos v Praze loučili v diváky zaplněné hale.

„To, čeho jsme dosáhli, je úžasné, ale nestačí to. Kapela si zaslouží pokračovat v existenci, protože je mocnější než my. Kiss se stanou nesmrtelnými,“ dodal Paul Stanley, kytarista kapely.

Kiss zůstanou na scéně i v mnoha dalších podobách. Na trhu je řada desek, jistě vyjdou některé další, v Las Vegas je muzeum kapely, chystá se prý film i animovaný seriál.

RECENZE: Kiss. Nejžhavější kapela světa po půl století

Kultura

RECENZE: Kiss – příliš brzo na důchod

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám