Hlavní obsah

Zveřejnění „nádherného“ dopisu Ovčáčkem vdovu po Gottovi zaskočilo

Ivana Gottová, vdova po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi, který zemřel 1. října, se ohradila proti zveřejnění dopisu, kterým prezidentovi a pracovníkům jeho kanceláře poděkovala za uspořádání posledního rozloučení. To proběhlo se státními poctami a jeho vyvrcholením byla zádušní mše uspořádaná ve svatovítské katedrále na Pražském hradě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dcery Karla Gotta Nelly Sofie a Charlotte Ella a vdova Ivana po skončení smutečního obřadu. Archivní foto.

Článek

Zveřejnění listu na webových stránkách Hradu a twitterovém, respektive facebookovém účtu prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka, však Gottovou zjevně zaskočilo. Ovčáček se na sítích chlubil „nádherným dopisem od paní Ivany Gottové”.

„Paní Ivana Gottová považuje nadále vyslovená poděkování za správná, pro medializaci soukromé korespondence však nevidí důvod a nenese odpovědnost za jednání jiných osob,” shrnula její pohled mluvčí Aneta Stolzová.

Foto: Česká televize ČT24

Prezident Miloš Zeman na zádušní mši za Karla Gotta

Gottová v dopise adresovaném Miloši Zemanovi vzpomenula, že její choť v nedávné minulosti obdržel od prezidenta přání k narozeninám, a vyjádřila poděkování prezidentovi i jeho spolupracovníkům nápomocným při organizaci posledního rozloučení, které částečně proběhlo na Pražském hradě.

Gott zemřel 1. října v rodinném kruhu po dlouhé těžké nemoci.

Karel Gott nikdy nechtěl být litován, říká jeho mluvčí Aneta Stolzová

Karel Gott

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám