Hlavní obsah

Kandidátem na ministra kultury je i Vítězslav Jandák

– PRAHA

Dalším kandidátem na post ministra kultury po zesnulém Pavlu Dostálovi je herec a ředitel zlínského festivalu filmů pro děti a mládež Vítězslav Jandák. Druhým je generální komisař české účasti na světové výstavě Expo 2005 v Japonsku Vladimír Darjanin.

Článek

Premiér se s oběma adepty na vládní funkci sešel. "Ještě to není uzavřená záležitost," vzkázal Paroubek po své mluvčí Lucii Orgoníkové. Již dříve oznámil, že se definitivně rozhodne až skončí vládní prázdniny.

Někteří umělci již dříve vyjádřili obavy z možného působení Darjanina v čele ministerstva kultury. Například režisér Jan Hřebejk v tisku napsal, že zatímco u Dostála se nikdy nesetkal s povýšenou arogancí nebo servilitou, u Darjanina jsou to jediné dva modely jednání, které poznal.

Jako o Dostálově nástupci se v kuloárech hovořilo i o bývalém poslanci ČSSD Miloslavu Kučerovi. Někteří členové ČSSD by ve funkci ministra kultury rádi viděli hudebníka, divadelníka, malíře a bývalého poslance za ČSSD Františka Ringo Čecha. Paroubek ale dal najevo, že má o budoucím ministrovi jinou představu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám