Hlavní obsah

Jean-Claude van Damme dorazil do Prahy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soupeřům naháněl strach nejen při filmových natáčeních. Jean-Claude van Damme, akční hrdina hollywoodských bijáků 80. a 90. let minulého století, velký milovník krásných žen i krásných psů dorazil do Prahy.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Belgický šampion bojových umění a herec Jean-Claude van Damme vystoupil v pondělí 6. listopadu 2023 na tiskové konferenci v Praze

Článek

„Říká se, že máte hezké ženy. Je to pravda,“ poznamenal před novináři slavný herec během pondělní tiskové konference. Byl v mimořádně sdílné a přátelské náladě. Do české metropole přiletěl soukromým tryskáčem na akci Noc s legendou. Ta ho čeká v úterý večer v pražském klubu Sasazu, kde budou světoznámého Belgičana zpovídat herec Marek Vašut a hokejista Jaromír Jágr.

S hokejovou legendou van Damma spojuje snímek Náhlá smrt, který se odehrává v aréně pittsburských Tučňáků v rozhodující sérii finále NHL. „Hokej je těžký sport, ve skutečnosti jsem v něm docela marný. Je to rychlé a tvrdé, podívejte se na hráče, jak jsou bez zubů,“ zmínil.

Třiašedesátileté hollywoodské star a mistrovi bojových umění se přezdívá „Svaly z Bruselu“ nebo ve zkratce JCVD. Je vášnivým fanouškem jiné belgické legendy, fenomenálního cyklistického závodníka Eddyho Merckxe a kromě fotbalového Anderlechtu miluje také box.

Jean-Claude Van Damme: české missky chci poznat se vším všudy

Koktejl
Foto: Petr Hloušek, Právo

Jean-Claude van Damme v Praze

Hvězda legendární reklamy, ve které předvádí ukázkovou roznožku při jízdě mezi dvěma tahači, by prý „epic split“ zvládla i dnes: „Ano, skutečně jsem to byl já. Natáčeli jsme ve Španělsku. Byl východ slunce, byla to pohádka. I dnes bych roznožku zvládl, ohebnost je důležitá, ale musel bych se na to pořádně připravit a namazat třísla tygří mastí.“

Objevil se ve stovce filmů. Zavzpomínal také na svou hereckou kariéru v Asii, v Hongkongu ho údajně lidé stále na ulici poznávají, on sám se tam cítí jako doma. Jinak má rád film Krycí jméno Donnie Brasco i tvorbu britského režiséra Ridleyho Scotta.

ŽEBŘÍČEK: Americký horor převálcoval Bratry

Kultura

A jak nejraději tráví volný čas? „Sedím na lavičce pod stromem, to je nejlepší klimatizace na světě. Sedět jen tak pod modrou oblohou je úžasný pocit,“ svěřil se.

Na otázku, jestli by ve svém životě něco změnil, odpověděl bez váhání: „Možná bych byl trochu moudřejší. Jinak ale ničeho nelituji. Kdybych se nestal hercem, řídil bych asi taxi. Prostě jsem byl ve správný čas na správném místě a ve správném byznysu. Podobně talentovaných lidí, jako jsem já, jsou mraky. Měl jsem zkrátka štěstí.“

Na závěr setkání s novináři se zamyslel nad životní filozofií. „Život je krásný. Můžeme se bavit o neštěstí a válkách, jsou to špatnosti, ale řeknu to takhle, pokud to nemůžeme osobně změnit, užívejme si život, rodinu a děti naplno,“ vzkázal svým fanouškům a fanynkám.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jean-Claude van Damme v Praze

10 akčních filmů, které vás vytrhnou z nudy všedního dne

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Hudební klub SaSaZu

Reklama

Související témata:
Jean-Claude van Damme

Výběr článků

Načítám