Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Americký horor převálcoval Bratry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký horor Pět nocí u Freddyho potvrdil svůj předpoklad stát se celosvětovým hitem i v českých kinech. Uplynulý víkend se na něj v Česku prodalo téměř 77 tisíc vstupenek, což je nejvíc ve sledovaném období. Uvedla to v pondělí Unie filmových distributorů.

Trailer Pět nocí u FreddyhoVideo: CinemArt

 
Článek

Co se týče prodeje lístků, tuzemským tvůrcům se poměrně dařilo. V desítce nejnavštěvovanějších titulů jsou čtyři české snímky.

Třetí místo v návštěvnosti kin obsadili Bratři, historický film zachycující činnost odbojové skupiny kolem Ctirada a Josefa Mašínových a jejich útěk do americké zóny v Berlíně.

RECENZE: Film Bratři Mašíny neobdivuje ani neodsuzuje

Kultura

Pátá je nová pohádka Tonda, Slávka a kouzelné světlo, která již sklidila obdiv kritiky. Osmá je pak nová komedie křížená s hororem Přišla v noci o nevítané tchyni. I ta je vysoce vyzdvihovaná a mnozí v ní vidí nejlepší český snímek roku 2023.

RECENZE: Přišla v noci. Tanec mezi komedií a hororem

Kultura

A devátá je sci-fi Bod obnovy, na niž diváci chodí již dva a půl měsíce. V žebříčku návštěvnosti kin je tedy z českých filmů nejdéle. Netradiční vyprávění o poměrně blízké budoucnosti, v níž se můžete vrátit do budu, kdy jste zemřel/a, vidělo v kinech v ČR už téměř sto tisíc diváků.

PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1-Pět nocí u Freddyho76 710
25.Kouzelná Beruška a Černý kocour19 701
3.1.Bratři19 578
4.2.Tlapková patrola ve velkofilmu13 611
5.-Tonda, Slávka a kouzelné světlo8255
6.4.Zabijáci rozkvetlého měsíce8216
7.3.Strašidlo cantervillské4793
8.-Přišla v noci
9.7.Bod obnovy3916
10.6.Esa z pralesa 2: Světové dobrodružství3684

RECENZE: České sci-fi Bod obnovy chybí jen lepší scénář

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám