Hlavní obsah

Hvězdy reggae zářily v Ostravě

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Seskupení Peter Tosh Celebration, které patří k špičce reggae hudby, přivítal v noci na čtvrtek ostravský klub Marley. Ve čtvrtek Peter Tosh Celebration hrají v Pardubicích. Skupinu založili bývali spoluhráči zpěváka Petera Toshe, který byl v roce 1987 zastřelen.

Foto: Jaroslav Blažek

Myslivecké půlení prázdnin

Článek

V čele souboru stojí legendární baskytarista Fully Fullwood, který v minulosti hrál i se největší hvězdou reggae Bobem Marleyem. Fully Fulwood, který se proslavil se Soul Syndicate Bandem,  je jedním z nejlepších baskytaristů na světě.

Hlavním zpěvákem kapely  je Donovan Carless, jehož překrásný vokál býval ozdobou legendárních Sould Syndicate Band. S touto kapelou zpíval také člen kapely, kingstonský rodák Tony Chin,  kterého české publikum může znát také ze spolupráce s pop-reggae skupinou Big Mountain a především z hitu Baby I Love You Way. S Fulwodem hraje od roku 1996.

Dalším vokalistou a kytaristou kapely je Andrew Mc Intyre, jehož hudební výraz označuje Fulwwod za "paletu barev a pohodových vibrací."

Související témata:

Výběr článků

Načítám