Hlavní obsah

Hvězdy obrazovky: Donutil odchází, Karel a Helena zůstávají

Právo, Eva Zajíčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miroslav Donutil se vzdává role baviče a napříště chce být výhradně hercem. Odejít - a středem, řekl si nejspíš a loučí se s publikem právě v době, kdy televize zábavou nešetří. Na Silvestra se objeví na třech kanálech.

Foto: Jaroslav Hauer

Oslavenkyně Alena Hájková ve žlutých šatech spolu s Helenou Vondráčkovou a moderátorem Zdeňkem Vrbou

Článek

Donutil bude k vidění v sestřihu zatím neodvysílaných záběrů z jeho talk show Na kus řeči na ČT 1 od 20 hodin, později tamtéž v Manéži Bolka Polívky, ale i v Božském Silvestru na Nově. Dnes v poledne připomene ČT 2 záznam představení brněnského Divadla Husa na provázku Koncert V... jeho slavnou roli ruského aparátčíka. Satirickou jednoaktovku ruského dramatika Marka Rosovského uvedlo brněnské divadlo v osmdesátých letech, brněnské televizní studio zaznamenalo derniéru představení v roce 1990.

Věčný Gott

Prakticky nesesaditelný Zlatý slavík se koncem roku objevuje v televizi nejčastěji. Přestože měl po loňských Vánocích dojem, že je na obrazovce jaksi přegottováno a nabídky musí napříště důkladně zvážit, také letos se objeví ve všech třech televizích. Dnes bude hlavním aktérem Božského Silvestra na Nově, ale hned zítra večer odvysílá Prima záznam jeho letošního společného koncertu s Helenou Vondráčkovou z pražské T - Mobile Arény. Česká televize ho připomněla ve vánočním pořadu Legendy televizní zábavy.

Nestárnoucí Helena

Helena Vondráčková se kolem Vánoc objevuje na obrazovce stejně často jako Karel Gott, v poslední době zpravidla společně s ním, jako třeba dnes a zítra večer. Prima vysílala těsně před Vánocemi záznam benefičního koncertu k šedesátinám Karla Svobody, který oba moderovali, ale také pohádku Šíleně smutná princezna z roku 1968, kde se Vondráčková poprvé objevila jako herečka. Připomněla ji také ČT v Legendách televizní zábavy.

Bílá na závěr roku na třech kanálech

Nejpopulárnější české zpěvačky bylo ještě nedávno všude plno, letos však své aktivity soustředí více na jeviště než televizní obrazovku. Konec roku je ale přece jen výjimečný: dnes večer vystoupí na Nově i v Manéži Bolka Polívky v České televizi. Poslední adventní neděli odvysílala Nova záznam závěrečného koncertu jejího vánočního turné ze Staroměstského náměstí v Praze. Svůj hlas propůjčila dokumentárnímu cyklu Zpovědi, který ČT 1 vysílala od září do Vánoc.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám