Hlavní obsah

Hvězdou festivalu v Boskovicích budou Dälek, vystoupí i Chantal Poullain

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Boskovice

Festival v Boskovicích, který se koná od 5. do 8. července, ozdobí v noci z pátka na sobotu hvězdní hiphopoví Dälek, kteří nabízejí experimentální podobu žánru. Vystoupí spolu se saxofonistou Matsem Gustafssonem. Dále se na 26. ročníku festivalu pro židovskou čtvrť představí Fernando Saunders, který doprovázel i Lou Reeda.

Foto: Unijazz

Skupina Dälek bude hlavním lákadlem festivalu v Boskovicích.

Článek

O experimentujících Dälek se říká, že nabízejí hip hop i pro lidi, kteří ho nemají rádi. Využívají tvrdé beaty, ale pohrávají si s psychedelickými zvukovými plochami i industriálními zvuky a temnými samply.

Dälek, kteří vydávají na značce Mike Pattona z Faith No More Ipecac, spolupracovali s The Young Gods i krautrockovými Faust. Před nimi se představí tuzemští hiphopoví Prago Union.

Foto: archív kapely

Jan P. Muchow (třetí zprava) s kapelou The Antagonists.

V sobotu se pak na festivalu objeví i baskytarista Fernando Saunders, který dlouho doprovázel Lou Reeda. Původně jazzrockový hráč, který doprovázel Johna McLaughlina i Jeffa Becka, se objevil už na jeho desce The Blue Mask z roku 1982 i na o dva roky mladším New Sensations a na albu Mistrial z roku 1996.

Pak doprovázel Marianne Faithfull na vynikajícím albu Strange Wheather a jazzového varhaníka Kipa Hanrahana.

K Reedovi se vrátil v roce 1996 na desce Set The Twilight Reeling, doprovázel ho na koncepčním poeovském albu Raven, kde hostovali Laurie Anderson a David Bowie, a hrál s ním až do roku 2008.

Foto: Unijazz

Chantal Poullain

Stejný večer vystoupí Jan P. Muchow s The Antagonists nebo Terne Čhave a duo bubeníků Pavel Fajt a Pavel Koudelka, které doplní hráč na klávesy Lukáš Duchoň a zpěvačka Kam Kamila

V neděli se v evangelickém kostele představí Chantal Poullain s jazzovým triem Štěpána Markoviče v programu zaměřeném na šansony.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám