Hlavní obsah

Thom Artway uvozuje česky zpívané album klipem ke skladbě Za Staromákem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Thom Artway vydá v pátek své třetí studiové a první česky zpívané album Trhám mraky. Obsahuje dvanáct skladeb, na nichž se podílela i řada hostů, například kytarista a producent Lukáš Chromek, zpěvačka a producentka Beata Hlavenková, textařka a zpěvačka Patricie Fuxová nebo slamerka, zpěvačka a textařka Tali. Desku propaguje nový videoklip k písni Za Staromákem, jenž má na Novinkách premiéru.

Klip k písni Za Staromákem od Thoma ArtwayeVideo: Thom Artway

 
Článek

Ve dvou skladbách se také jako hosté objeví Markéta Irglová a Štěpán Urban. V závěrečné bonusové akustické verzi singlu Zavolej Thoma doprovází Beata Hlavenková, která je také podepsána jako spoluproducentka pod polovinou písní. Její uvedení podpoří Thom Artway na koncertech v první polovině března v Praze, Plzni, Olomouci a Brně.

„Třetí deska je různobarevná. Můžete se těšit na akustické kytary, jemné aranže, ale i na velké synťáky. Na relativně nahé skladby a pak na výrazně zprodukované. Věřím, že se v řadě písní posluchači ztotožní s texty a že jim třeba nějaká z nich pomůže kráčet životem dál,“ láká na úvod Thom Artway.

Foto: Beáta Máthé

Thom Artway vydává novou desku.

„Když se na obloze začnou trhat mraky, většinou to znamená, že ustává déšť a objeví se slunce. Mraky jsou v tomto případě moje strachy a slunce naděje, která mě žene dopředu. Mimo to jsme tak pojmenovali i pátou písničku, kterou zpívám se Štěpánem Urbanem,“ vysvětluje název zpěvák, který první dvě alba nahrál v angličtině.

„Tu ale úplně neopouštím. Na koncertech zpívám pořád napůl anglicky a někdy ještě stoprocentně nahraju anglickou píseň,“ dodává.

Deska vznikala relativně dlouho, některé písně měl Thom Artway rozdělané až pět let, texty ale dokončil během posledních dvou a spousta jich skončila v šuplíku. Nahrávka pak vznikala ve studiích Soundevice, Blacksplash, Czechmate Studio, The Artway Record Booth a Klub Varšava.

Markéta Irglová: Oscar mi někdy dělá medvědí službu

Kultura

Zpěvačka Kateřina Marie Tichá: Někdy ani nevím, o kom písnička je

Hudba

Může se vám hodit na Zboží.cz: All I Know - Thom Artway, Hedgehog - Thom Artway

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám