Hlavní obsah

Nová alba: Ariana Grande, Judas Priest, Norah Jones a Loreena McKennitt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novinka Ariany Grande je na popové scéně událostí. Stejnou událostí je nová nahrávka britských Judas Priest na scéně metalové. Lze koneckonců bez přehánění tvrdit, že ani počiny Norah Jones nepřicházejí bez povšimnutí. Loreena McKennittová zase zve na svůj koncert.

Foto: Novinky

Nová alba

Článek

Ariana Grande: Eternal Sunshine

Americká zpěvačka Ariana Grande odvodila název svého nového počinu z názvu romantického filmu Eternal Sunshine of the Spotless Mind z roku 2004. Kolekci pojala jako záznam zranitelnosti i zábavy, přičemž je inspirovaná jejími osobními životními zkušenostmi. Hosty remixů v bonusové části alba jsou zpěváci Troye Sivan a Mariah Careyová.

Foto: Republic

Obal alba

Judas Priest: Invincible Shield

Devatenáctou desku britské metalové kapely Judas Priest produkoval její koncertní kytarista Andy Sneap. Jedenáct skladeb v základní verzi nahrávky je poctou tradičnímu heavy metalu, v němž kapela, která patří k průkopnicím žánru, neztratila energii.

Foto: Columbia

Obal alba

Norah Jones: Visions

Novinku americké zpěvačky a hudebnice Norah Jones produkoval Leon Michels. O názvu umělkyně uvedla, že ji k němu inspirovala skutečnost, že většina hudebních nápadů přišla uprostřed noci nebo ve chvíli těsně před spaním. Vznikla funky psychedelická, zvukem trochu garážová deska, která čerpá mimo jiné ze soulu.

Foto: Blue Note

Obal alba

Loreena McKennitt: The Road Back Home

Koncertní album kanadské zpěvačky nazvané The Road Back Home bylo nahráno živě loni v létě během čtyř festivalových vystoupení v kanadském Ontariu. Vrací se na něm ke svým keltským kořenům. Pocitově se vrhla zpět do sedmdesátých let, kdy keltskou hudbu milovala nejvíce.

Foto: Quinlan Road

Obal alba

Zpěvačka Alžběta Kolečkářová: Bylo to těžké, ale vracím se

Hudba

Michal Pavlíček: Hledání tváře filmové hudby zabere čas

Český lev

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám