Hlavní obsah

Na Cenách Jantar vystoupí i herec a písničkář Vladimír Javorský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na udílení Cen Jantar, které získávají umělci spojení s Moravskoslezským krajem, vystoupí letos 22. dubna herec a písničkář Vladimír Javorský. Pořadatelé tento týden zveřejnili první nominace. Sedmý ročník Cen Jantar se uskuteční v ostravském Domě kultury Poklad.

Foto: Zuzana Bönisch

Vladimír Javorský vystoupí 22. dubna na Cenách Jantar v Ostravě.

Článek

„Výroční Ceny Jantar jsou platformou pro oceňování nejvýraznějších uměleckých počinů ve spojitosti s Moravskoslezským krajem. Udělují se každý rok ve čtyřech divadelních oborech, ale také za populární hudbu, vážnou hudbu, literaturu a výtvarné umění,“ uvedl za organizátory Aleš Honus.

Dodal, že právě výtvarná kategorie je první, ve které pořadatelé zveřejnili nominace. Ty získali za výstavy realizované v minulém roce sochař Jaroslav Koléšek, malíř Jakub Špaňhel a také Lenka Glisníková, která originálním způsobem pracuje s médiem fotografie.

Rozdávaly se Ceny Jantar. Získali je Tomáš Savka, Vladimír Javorský i Eduard Halberštát

Kultura

„Během následujících tří týdnů budou zveřejněny nominace i v dalších uměleckých oborech. Zároveň v nejbližších dnech odtajníme kompletní program galavečera, na kterém budou ceny předány,“ upřesnil Honus.

Podle něj se i letos mohou lidé těšit na mimořádně pestrý hudební program, který je otevřený všem žánrům a je ukázkou toho nejlepšího, co se v Moravskoslezském kraji na poli umění odehrává.

Prvním zveřejněným účinkujícím je Vladimír Javorský. Oblíbený herec a také písničkář před rokem za své album Ještě je obdržel Cenu Davida Stypky, která je součástí Cen Jantar. Vladimír Javorský v Domě kultury Poklad zazpívá se svou kapelou.

Kromě výročních cen se udělují také Ceny Jantar za celoživotní přínos. Hvězdy se jmény oceněných jsou umístěny na stylizovaném Jantarovém schodišti slávy na Bolt Tower v areálu ostravských památkově chráněných Dolních Vítkovic.

Nebreč, vzkazují přátelé Davida Stypky. Dokončili další jeho píseň

Kultura

Písničkářka Kaczi: Pády jsou od toho, abychom povyrostli

Hudba

Může se vám hodit na Firmy.cz: POKLAD Ostrava - Poruba

Může se vám hodit na Zboží.cz: Ještě je - Vladimír Javorský [CD]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám