Hlavní obsah

Nebreč, vzkazují přátelé Davida Stypky. Dokončili další jeho píseň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezapomínáme, vzkazují přátelé a známí kamsi do nebe zpěvákovi Davidu Stypkovi. Držitel čtyř Andělů sice zemřel v lednu 2021, ale jeho tvorba žije dál. Novou podobu tak nyní získala i jedna z jeho písní, kterou nestihl dokončit. Jmenuje se Nebreč. Videoklip k ní tvůrci zveřejnili v úterý.

David Stypka. Nebreč.Video: Wallachia

 
Článek

„David své písně většinou pojmenovával jedním slovem, často to byla slovesa v imperativu (Čaruj, Neboj, Dýchej). A přestože se netajil tím, že si často popláče, dovedl lidi i sebe nakopnout. I v těžkých chvílích je třeba jít dál,“ vysvětluje Davidova maminka Marie Stypková.

Dvě písně pro pohádku

Kamery a střihu hudebního klipu se ujal Daniel Krcha. Režírovala jej Marta Santovjáková Gerlíková, která se roky se zpěvákem přátelila. Spolupracovali také na jejím posledním projektu, pohádce z Valašska Největší dar.

Ústřední píseň Zázraky, kterou Stypka složil a nazpíval jako duet s Ewou Farnou, má na YouTube již přes 330 tisíc zhlédnutí.

Píseň Zázraky, kterou nazpívali David Stypka a Ewa Farna, zní v pohádce Nevětší dar.Video: Wallachia.eu

„Pro pohádku David složil dvě verze písničky. V pohádce je použita jedna z nich, Zázraky,“ říká Gerlíková s tím, že bylo nutné rozlousknout oříšek, jak celou, nepoužitou, píseň uchopit. Doplní, že původně „měla pracovní název Cesta a David ji chtěl dokončit, přál si, aby si žila samostatným životem v hudebním éteru.“

Natáčení v kostele

Natáčelo se v interiérech kostela sv. Kateřiny v Chotči u Prahy. V klipu hrají mimo jiné Šimon Bilina, Sabina Rojková, Radek Melša nebo Terezie Kovalová.

Foto: Wallachia.com

Sabina Rojková a Radek Melša hráli pár již v pohádce Největší dar.

„Davida jsem osobně potkala až při natáčení pohádky Největší dar. Bylo to pro mě setkání s jedním z nejtalentovanějších lidí. Moc jsme si rozuměli a jeho hudba je stále součástí mého každodenního života, bylo mi ctí si v klipu zahrát,“ říká Sabina Rojková.

Šimon Bilina v něm nejen hraje, dozpíval navíc druhou sloku písně, podílel se i na jejich vokálech. Vznikl tak pozoruhodný duet mezi ním a Davidem Stypkou.

Jeho hudba naplno zazněla v pohádce Největší dar, jež měla premiéru loni v prosinci. Právě dnes vychází online na platformách ITunes, O2 Videotéka, Google Play, Dafilms, Starmax.

Zázraky. David Stypka a Ewa Farna nazpívali duet k pohádce Největší dar

Film

Zesnulý David Stypka šel od depresí k naději

Kultura

Může se vám hodit na Zboží.cz: Neboj. - David Stypka, Dýchej - David Stypka & Bandjeez

Reklama

Výběr článků

Načítám