Hlavní obsah

Jon Bon Jovi čeká na úplné uzdravení hlasivek. Pokud ho nedosáhne, skončí s koncertováním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jon Bon Jovi v novém rozhovoru pro The Sunday Times prohlásil, že na pódiu chce být jen v nejlepší formě. Pokud se mu nepodaří být skvělý jako vždy, jeho dny na cestách jsou minulostí.

Foto: Petr Hloušek

Jon Bon Jovi koncerty miluje.

Článek

Zpěváka americké skupiny Bon Jovi už delší dobu trápí vážné problémy s hlasivkami. Letos v únoru prozradil, že před rokem a půl podstoupil operaci, při které mu lékaři renovovali hlasivky. Jak vysvětlil, cílem zákroku bylo zavést do nich implantát, který by pomohl téměř mizející hlasivku obnovit. Zároveň prozradil, že ani po tak dlouhé době nedosáhl plné hlasové síly.

„Jedna hlasivka mi začala atrofovat. Nemohl jsem dobře zpívat a měl jsem pocit, že mi někdo bere mou práci,“ řekl v rozhovoru.

Kromě zákroku musel absolvovat i časově náročnou rehabilitaci, která mu měla umožnit znovu získat pěvecké schopnosti. Při tom se svou skupinou natáčel šestnácté album Forever, které vyjde 7. června. Nedávno vyšel první singl, písnička Legendary.

Dvaašedesátiletý zpěvák vysvětluje, že nahrávání nové hudby a turné jsou dvě různé věci.

„Právě jsme dokončili nové album a měli bychom vyjet na turné. Na vokální terapii zpívám každý den, ale na turné chci vystupovat dvě a půl hodiny čtyři noci v týdnu. Vím, jak mohu být dobrý, ale kdyby to nešlo… Řeknu to takhle, nechci být tlustý Elvis,“ vysvětlil Bon Jovi, že pokud nebude schopen podávat na pódiu kvalitní výkony, koncertování opustí.

„Album Forever je návratem k radosti. Od začátku psaní po celou dobu nahrávání jsme věděli, že jde o hudbu Bon Jovi, kterou je třeba poslouchat nahlas a která okamžitě navodí dobrou náladu,“ vysvětlil ještě zpěvák.

RECENZE: Bon Jovi vyrobili časovou kapsli

Kultura

Falešný manažer Bon Joviho obral ženu z Pardubického kraje o 600 tisíc

Krimi

Reklama

Související témata:
Bon jovi

Výběr článků

Načítám