Hlavní obsah

Guns N’ Roses si u nás podávají dveře. Slash a McKagan zamíří do Brna, Dave Matthews Band zahraje v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdá se, že členům americké rockové kapely Guns N’Roses se u nás líbí. Slash se k nám vrací se sólovými projekty jak jen to jde, přičemž ve čtvrtek se představí ve Winning Group Areně v Brně, Duff McKagan zamíří do stejného města 11. října. Další skvělá americká skupina Dave Matthews Band vystoupí v úterý v pražském O2 universu.

Foto: Milan Malíček, Právo

Slash je kytarový mistr

Článek

Slash na sebe naposledy výrazně upozornil v březnu při předávání Oscarů v Los Angeles, kde se na pódiu objevil coby vzácný host herce Ryana Goslinga, který zpíval písničku I’m Just Ken z filmu Barbie. To si ale jenom odskočil od svého momentálně nejdůležitějšího projektu.

Do Brna ve čtvrtek dorazí s kapelou Slash featuring Myles Kennedy and The Conspirators. Před dvěma lety s ní vydal album 4, na němž je deset výrazných rockových skladeb, v nichž dominuje nejenom jiskřivá Slashova kytara, ale také vynikající rockový výraz zpěváka Mylese Kennedyho. Na koncertech obvykle zazní i jedna písnička z repertoáru Slashovy domovské skupiny Guns N’Roses.

Duff McKagan, baskytarista stejné skupiny, bude na podzim v Evropě propagovat své třetí sólové album Lighthouse. „Konečně! Konečně! Brzy na shledanou,“ vzkázal šedesátiletý hudebník fanouškům na starém kontinentu.

Foto: Charles Peterson

Duff McKagan je výrazná osobnost světového rocku.

Album Lighthouse kombinuje akustické prvky s tvrdým rockem. Hosty na něm jsou Jerry Cantrell, kytarista skupiny Alice In Chains, Iggy Pop i Slash, kamarád z Guns N’Roses.

Dave Matthews Band, kteří se představí 16. dubna v pražském O2 universu, jsou na scéně od roku 1991. V jejich výjimečné hudbě se pojí rock, jazz i folk. Jejich dosud poslední deska se jmenuje Walk Around the Moon a vyšla loni.

Foto: Live Nation

Dave Matthews Band je parta skvělých a pracovitých muzikantů.

Kapela je známá tím, že každé její vystoupení je jiné. Celkově vydala deset studiových alb, pětaosmdesát živých, tři kompilační, osm videoalb, dvě rozšířené edice, šestatřicet singlů a dvacet jedna videoklipů. Prodala téměř čtyřicet milionů desek. K tomuto číslu bychom měli připočíst i stovky bootlegů, tedy neoficiálních nahrávek kapely dostupných zdarma na internetu.

Nick Cave dorazí v říjnu do pražské O2 areny

Hudba

Bryan Adams hlásí návštěvu Brna. Do Prahy míří Gossip, Avi Kaplan, Our Last Night či Zara Larsson

Hudba

Reklama

Související témata:
Guns N' Roses

Výběr článků

Načítám