Hlavní obsah

Nick Cave dorazí v říjnu do pražské O2 areny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zdejší publikum jim rozumí a s nadšením je přijímá. Australan Nick Cave a jeho kapela The Bad Seeds vydají na konci letošního léta nové album Wild God a pár týdnů poté dorazí do Prahy. V O2 areně vystoupí 17. října, jako speciální hosté se představí irští The Murder Capital. Vstupenky v ceně od 1290 do 2090 Kč budou v prodeji od 22. března, už o den dříve je lze zakoupit po registraci do sekce Fource Friends na webu fource.cz.

Foto: Petr Hloušek

Nick Cave vystoupil v roce 2022 na festivalu Metronome.

Článek

„Když nahráváme desku, nikdy neexistuje hlavní plán. Zaznamenané písně spíše odrážejí emocionální stav autorů a hudebníků, kteří je nahráli. Když je posloucháme, jsme šťastní. Doufám, že naše nové album zapůsobí na posluchače stejně jako působí na mě. Je to komplikovaná nahrávka, ale je hluboce a radostně nakažlivá. Když udeří, tak udeří. Povznáší vás to. Miluju ji,“ přiblížil novinku Cave.

Jeho hudební dráhu ve značné míře definuje právě spolupráce s proměnlivou sestavou The Bad Seeds. V tomto roce ji kromě Cavea (zpěv, kytara) tvoří Warren Ellis (housle), George Vjestica (kytara), Martyn Casey (baskytara), Jim Sclavunos (perkuse, klávesy) a Thomas Wydler (bicí).

Nick Cave & The Bad Seeds existují od roku 1983. Nahráli dosud sedmnáct studiových alb. Jsou mezi nimi tak výrazná díla jako From Her to Eternity (1984), The Good Son (1990), Murder Ballads (1996), The Boatman’s Call (1997), Push the Sky Away (2013) nebo Ghosteen (2019).

Elán přidává třetí koncert. Bude opět v Praze

Hudba

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám