Hlavní obsah

David Gilmour z Pink Floyd přichází s novou písní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zpěvák, skladatel a kytarista David Gilmour, člen britské skupiny Pink Floyd, oznámil, že po devítileté pauze vydá nové sólové album. Pod názvem Luck and Strange se na trhu objeví letos 6. září. Již ve čtvrtek 25. dubna mohli fanoušci slyšet v premiéře The Piper’s Call, první singl z novinky. Klip k němu měl premiéru v pátek.

Foto: Sony Music

Člen skupiny Pink Floyd David Gilmour

Článek

Deska začala vznikat v době covidu a nahrávala se pak pět měsíců ve studiích v Brightonu a Londýně. Její produkci mají na svědomí sám Gilmour a Charlie Andrew, který je známý především díky spolupráci se skupinami Alt-J, Bloc Party, Wolf Alice či se zpěvačkou Marikou Hackmanovou.

Texty pro album napsala Polly Samsonová, Gilmourova manželka a současně jeho nejčastější spolupracovnice na textech v posledních třiceti letech. „Je to psáno z pohledu stáří,“ řekla.

Gilmour vysvětlil: „Během covidu jsem trávil spoustu času diskutováním a přemýšlením o takových věcech, jako je smrtelnost.“

Osm z devíti skladeb na jeho pátém sólovém albu je autorských. Doplní je coververze písně Between Two Points od The Montgolfier Brothers. Do projektu se zapojili i další členové Gilmourovy rodiny. Dcera Romany přispěla vokály a hrou na harfu ve zmíněné coververzi, ke zpěvu se přidal i syn Gabriel a o text k závěrečné skladbě Scattered se postaral syn Charlie.

Vizuální stránku desky si vzal na starost fotograf Anton Corbijn, který je znám mimo jiné díky spolupráci s Depeche Mode nebo U2.

RECENZE: Roger Waters vzpomínal na Pink Floyd a přitvrdil v aktivismu

Kultura

Roger Waters nahrál slavné album Dark Side Of The Moon znovu. Bez ostatních členů Pink Floyd

Kultura

Reklama

Související témata:
David Gilmour

Výběr článků

Načítám