Hlavní obsah

Hlasový talent zvaný JoJo

Právo, Jarolav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestnáctiletá americká zpěvačka JoJo (vlastním jménem Joanna Noelle Levesque) musela od prvních krůčků vědět, jaký bude její úděl. Vyrůstala na předměstí Bostonu, v domě plném hudby. Její matka byla sólistkou kostelního sboru a profesionální herečkou v hudebních divadlech. Od dětství zpívala dceři náboženské písně a operní árie.

Článek

Když se dívka přihlásila na casting televizního programu stanice CBS, požádali ji producenti, aby v jednom dílu zazpívala nějakou náročnou písničku. Vybrala si Respect od Arethy Franklin a diváci byli šokováni.

Vystoupení v televizních pořadech a účast na festivalech gospelové hudby z ní postupně udělaly hvězdu. Po účasti v programu America's Most Talented Kids se jí ujal producent Vincent Herbert, který předtím pracoval s Destiny's Child nebo Tony Braxton. Nabídl jí smlouvu se svým vydavatelstvím Blackground Records a v roce 2004 jí pod jeho křídly vydal debutové album nazvané prostě JoJo.

Nová deska The High Road vyšla v Evropě na sklonku loňského roku. JoJo se na ní představuje jako zpěvačka schopná propojit svým zpěvem styly r'n'b, soul, gospel a pop. Má sytý, výrazný hlas, který dokáže kolorovat mnoha barvami, a bezpečně se pohybuje v nízkých i vysokých polohách. Některé skladby sice trpí stereotypem, který je charakteristický pro uvedené styly a nabízí větší prožitek samotné zpěvačce než posluchači, nicméně slyšet její vokální výkon (a koneckonců i rap) je velice povzbudivé.

První singl z alba, skladba Too Little, Too Late, se během týdne dostal ze 66. příčky americké hitparády na třetí. Ve skladbě Anything je použit sampl ze slavné písně Africa (1982) skupiny Toto.

JoJo: The High Road

Warner Music, 59:12

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám