Hlavní obsah

Hitům Karla Svobody aplaudovala Lucerna

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Měsíc před svými pětašedesátými narozeninami a týden po kolapsu slavil životní jubileum hudební skladatel Karel Svoboda ve zcela vyprodané pražské Lucerně. Galakoncert Karel Svoboda 65 uspořádali na popud jeho manželky Venduly blízcí spolupracovníci a lidé z hudebního světa.

Foto: Roman Jinšík ml.

Budova školy

Článek

Moderující Helena Vondráčková a Karel Gott na začátku uvedli směs populárních skladatelových hitů v podání Evy Pilarové, Leška Semelky, Václava Neckáře, Leony Machálkové a dalších. Přítomní diváci, mezi kterými byli i bývalý prezident Václav Havel s chotí Dagmar, vytvořili příjemnou atmosféru, během níž písničky zpívali i nadšeně vytleskávali.

Karel Svoboda seděl v první řadě a koncertu si užíval po boku svých nejbližších. Při průřezech jeho dvěma muzikály Dracula a Monte Cristo se poprvé zapojil do dění na pódiu, když opětoval polibek Lucie Bílé, která rok a půl kralovala v Draculovi a přes všechny avízované dohady do Lucerny dorazila.

Ke gratulantům se přidávali další zpěváci a účinkující. Přišli Marcela Holanová, Jiří Korn, Marcela Březinová, Ladislav Křížek, Pavel Vítek, Michal David, Ilona Csáková, v sólových blocích i Vondráčková s Gottem a další. V závěru večera publikum v těžkém vzduchu Lucerny oslavenci aplaudovalo ve stoje.

Koncert přenášel v přímém přenosu z první poloviny Radiožurnál, záznam pořizovala TV Prima. Právě kvůli ní došlo k malým dramatům v předních řadách, určených především speciálním hostům. Štáb Primy vyzval stojící, aby volná místa obsadili kvůli přesvědčivosti záběrů. Opoždění pozvaní hosté pak byli překvapeni, že je jejich místo již zabrané.

Záznam koncertu by se měl objevit 20. prosince ve vysílání TV Prima a také na CD a DVD.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám