Hlavní obsah

Gwyneth Paltrowová stanula před soudem. Na sjezdovce měla zranit jiného lyžaře a beze slova odjet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká herečka Gwyneth Paltrowová stanula před soudem kvůli obvinění, že při lyžování srazila v roce 2016 muže a zranila ho. Z místa nehody navíc ujela, aniž by mu cokoli řekla, případně se mu omluvila. Podle obžaloby poškozený Terry Sanderson - lékář v penzi - upadl po srážce do bezvědomí, měl otřes mozku a čtyři zlomená žebra.

Gwyneth Paltrowová stanula před soudem kvůli srážce na lyžíchVideo: Reuters

 
Článek

Slyšení začalo u soudu v Park City v Utahu 21. března.

Herečka tvrdí, že se incident stal úplně jinak. Tvrdí, že muž naopak narazil do ní. I ona proto na něj podala žalobu. Požaduje od něj odškodnění ve výši jednoho dolaru (asi 22 Kč) a zaplacení všech soudních výloh, uvedla CNN.

Kdo najel do koho?

U soudu zatím zaznělo, že Paltrowová měla do muže najet v únoru 2016 na jedné ze sjezdovek amerického letoviska Deer Valley v Utahu, a to v momentě, kdy k ní stál zády. Poté, co upadl dopředu na svah, měla z místa srážky rychle odjet.

Zraněnému následně pomohli jiní lyžaři. On se následně léčil dlouhé týdny. Za újmu na zdraví a psychické potíže proto požaduje 300 tisíc dolarů (přes 6,6 mil. Kč). Původní suma byla přitom ještě vyšší, dosahovala 3,1 mil. dolarů (přes 68 mil. Kč).

Právník obviněné označil jakýkoli nárok na odškodnění za neoprávněný. Sandersonovu verzi událostí popsal jako „naprostý blábol“. Podle něj herečka s mužem po údajně vážné srážce normálně mluvila. Poté, co se ujistila, že je v pořádku, odjela. V té době navíc lyžovala se svým instruktorem, poblíž byli i další členové její rodiny.

Běží výpovědi svědků

Nicméně svědci, kteří se zatím dostavili k soudu, spíš potvrdili verzi poškozeného. Podle nich se slavná herečka po kolizi zvedla, a ač viděla, že se muž nehýbe, leží tváří ve sněhu, nemá helmu, neboť mu při srážce spadla, rychle odjela. Nutno říci, že šlo o svědky obžaloby.

Rozsudek by měl být znám do konce března.

Gwyneth Paltrowová: Kdyby v manželství šlo jen o knír…

Styl

Gwyneth Paltrowová prodává dům, v němž strávila dětství

Jak bydlí VIP

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám