Hlavní obsah

GLOSA: V pátek na festivalu Metronome Prague zahřála Zaz, počasí nikoli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco ve čtvrtek bylo na festivalu Metronome Prague na Výstavišti v Holešovicích horko a dusno, v pátek bylo relativně chladno. Slunko se trpělivě schovávalo za mraky, návštěvníci festivalu sáhli i po oděvu s dlouhým rukávem a ve vnitřních prostorách areálu by bylo lépe než v těch venkovních. Kdyby ovšem nevystupovala Zaz.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zaz byla hvězdou jaksepatří

Článek

Příchod francouzské zpěvačky na pódium jako by zažehl pomyslný oheň. Zaz si donesla spoustu pozitivní energie, nepokrytou radost z hudby i schopnost probudit ji v divácích, stejně tak hlubokou uměleckou pokoru.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zaz zazpívala i své největší hity

Ne že by u českých fanoušků neměla ustláno na růžích. Tuhle pozici je ale třeba neustále potvrzovat, obhajovat a každým dalším koncertem si o ni svým výkonem říkat. Zaz po pátečním vystoupení sympatie zdejších příznivců zůstaly.

Má příjemný hlas, v jehož barvě se snoubí vlídnost a až rocková živelnost. Zpívala s přehledem, nadšením i oddaností. S fanoušky během koncertu snažně komunikovala, ať už ve francouzštině, nebo s napsanou nápovědou v češtině.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zaz si vyrazila i mezi diváky v prvních řadách

Do programu vedle písní očekávaných zařadila ty, které profilují její hudební inspirace, a to vše nabízela za doprovodu kumštu oddaných muzikantů. Bezmála hodinu a půl trvající set byl dosavadním vrcholem festivalu Metronome Prague, a nebylo divu, že diváci zpěvačku pouštěli z pódia velmi neradi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Jana Kirschner se vrátila na česká pódia

Hudebních zážitků bylo na Metronome Prague v pátek samozřejmě více. Příznivce rockové syrovosti muselo bavit vystoupení české kapely Nylon Jail, která pro své skladby brala i z tůní popu, country a indie rocku. Izraelská zpěvačka Riff Cohen nabídla zajímavou fúzi evropského rocku a africké lidové hudby a vcelku úspěšně přitom obcházela hranici stereotypu, která se její tvorbě vytrvale nabízela.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Němci Moderat potěšili milovníky elektronické hudby

Foto: Petr Hloušek, Právo

Přítomní diváci si koncerty užívali

Slovenská zpěvačka Jana Kirschner předvedla dobrý set s písněmi vystavujícími její hudební proměny i lásky a připomněla přitom, že je výraznou osobností slovenské scény. Velkého ohlasu se dostalo i koncertu německé elektronické skupiny Moderat, která minimalistickým technem dokáže rozpohybovat ty, kteří mu věnují pozornost.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Riff Cohen byla příjemným potěšením festivalu

Metronome Prague nabral v pátek správné festivalové obrátky. Do areálu zavítalo odhadem více než deset tisíc fanoušků, zlepšil se za čtvrtek mnohdy kritizovaný zvuk koncertů a putování diváků mezi scénami bylo důkazem, že je na festival nezlákalo jen jedno silné jméno v programu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám