Hlavní obsah

Gahan vzpomínal i na Depeche Mode

Novinky, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražská T-Mobile Arena se v úterý večer příjemně zaplnila především příznivci Depeche Mode. Jejich zpěvák David Gahan nedávno povil první sólové album Paper Monsters a v rámci turné dorazil i do Čech. Za vstřícnost naděloval dobroty, které na desku připravil spolu s kytaristou Knoxem Chandlerem a proložil je písněmi domovských Depeche Mode.

Foto: Petr Hloušek

Start Setonova závodu.

Článek

V tom byla největší síla strhujícího vystoupení. Po úvodních nových skladbách se publikum trochu znaveně "převalovalo" ve velkém očekávání věcí příštích, depešáckých. Gahan je přinesl a učinil to přesně ve chvíli, kdy už se nervozita v hale dala krájet. Ne že by publiku podlehl, on se prostě cítí být s Depeche Mode nezvratně spojen. Zašátrat v jejich repertoáru měl po domluvě s ostatními právo.

Díky čtyřčlenné doprovodné skupině získal materiál ze sólové desky živelnost a údernost. Gahana to slyšitelně povzbudilo a po kratičkém hlasovém hledání zaplul do své charakteristické mrazivé polohy. Publikum bylo na jeho straně a koncert se změnil v přehlídku hudební radosti a upřímnosti.

Anketa

Snesl koncert Davida Gahana srovnání s vystoupením Depeche Mode?
Ano, byl stejně dobrý
49,3 %
Ne, ale kvalitou příliš nezaostával
37,3 %
Ne, byl mnohem slabší
13,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 67 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám