Hlavní obsah

FOTO: Telka slaví 70. Vydejte se do světa večerníčků a za Sněžným drakem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Telka slaví 70, to je název výstavy, která otevřela své brány na pražských Kavčích horách, v sídle České televize. Představí čtyřicítku oblíbených pořadů odvysílaných v posledních dekádách. Nechybějí Studio Kamarád, postavy z večerníčků, zákulisí oblíbených pořadů ani filmová tvorba.

Foto: Petr Horník, Právo
Článek

Ve vstupním tunelu si návštěvníci zatančí s hvězdami StarDance, potkají Sněžného draka vybaveného speciálními efekty a zavítají do zrcadlového bludiště i na horolezeckou stěnu s komedií Jak dostat tatínka do polepšovny.

Následně si mohou také mimo jiné vyzkoušet diktát se Zdeňkem Svěrákem či se stát součástí dabingového studia. Součástí výstavy je rovněž expozice Labyrint pražského podzemí, v níž se mohou návštěvníci setkat s nejznámějšími postavami, loutkami nebo dekoracemi z legendárních Broučků, Pata a Mata nebo Jáji a Páji – to vše zasazené do trojrozměrných dekorací staré Prahy.

První návštěvníky výstava přivítala ve středu 3. května. Otevřena je v Galerii ČT každý den, včetně víkendů, od 10 do 18 hodin. Vstup na ni je zdarma.

Může se vám hodit na Firmy.cz: ČESKÁ TELEVIZE

Reklama

Související témata:
Výstava Telka slaví 70

Výběr článků

Načítám