Hlavní obsah

Foster the People: synťáky z Kalifornie

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nová americká indie-popová partička Foster the People debutuje albem Torches. Jejich retro-futuristický styl je plný přiškrcených vokálů a syntezátorových rejdů.

Článek

Skupinu tvoří Mark Foster (zpěv, klávesy, syntezátory, kytary), Mark Pontius (bicí) a Cubbie Fink (baskytara). Frontman chtěl, aby se jmenovali Foster & the People, ale publikum jim nerozumělo, a tak se zrodili “Foster the People" (česky: Pečujte o lidi). V rodné Kalifornii se loni proslavili hitem Pumped Up Kicks (číslo jedna na Billboard's Alternative Songs chart).

Torches je album především elektronické. O skupině se píše jako o zástupcích stylu “indietronica” (čert ví, co to vůbec znamená) a samozřejmě do toho zamíchali i trochu nostalgie, aby nevyzněli chladně.

Vše založili na jednoduchých tanečních rytmech a vymysleli i pár dobrých popových refrénů, které ale příliš dlouho opakují. Jako mnohé mladé kapely si i Foster the People ulítli na módních zvucích a pazvucích z osmdesátých let, takže tu máme podivné taneční gay retro. Místy znějí zajímavě ulítle, ale opravdu jen místy. Navíc nikdo ze skupiny nedisponuje tak ohromujícím hlasem, aby se to dalo poslouchat víc než půl hodiny.

Celkové hodnocení: 55 %

Reklama

Výběr článků

Načítám