Hlavní obsah

Zemřela Conchata Ferrellová z Erin Brockovichové a seriálu Dva a půl chlapa

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve věku 77 let zemřela americká herečka Conchata Ferrellová, uvedl server The Hollywood Reporter. Její jméno si každý nevybaví, přesto měla za sebou velmi úspěšnou kariéru. Kromě televize hrála vedlejší role ve špičkových filmech.

Foto: Profimedia.cz

Herečka Conchata Ferrellová

Článek

Ferrellová, která byla třikrát nominovaná na cenu Emmy, zemřela v pondělí na zástavu srdce.

Foto: Profimedia.cz

Conchata Ferrellová s Ashtonem Kutcherem v seriálu Dva a půl chlapa

Herečka se narodila roku 1943 v americkém Loudendale. V sedmdesátých letech se uchytila v televizi. Objevila se ve velkém množství seriálů jako Hot L Baltimore, Právo v Los Angeles, Cagneyová a Laceyovcá, This is the Life, Badfellas, Pohotovost a další. Největší roli hospodyně Berty měla v seriálu Dva a půl chlapa, kde vydržela od roku 2003 až do roku 2015.

Dostala se také do slavných hollywoodských filmů, i když v menších rolích. Vedle Julie Robertsové si zahrála korpulentní kolegyni z kanceláře v Erin Brockovichové, vedle Kevina Spaceyho a Jeffa Bridgese ve Světě podle Prota. Hrála i v Pravdivé romanci nebo v komedii Mí drazí Američané.

Reklama

Výběr článků

Načítám