Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Jan Žižka se s Úsměvem drží v čele, Spolu s Avatarem

V čele žebříčku návštěvnosti českých kin se stále nic nemění a první místo pořád okupuje Jan Žižka. Rozhodně už to ale není tak drtivé vítězství jako před měsícem, kdy byl do kin uveden. Taktéž český film Spolu na něj ztrácí pouhých 83 diváků.

Foto: IPA, Profimedia.cz

Ben Foster jako Jan Žižka.

Článek

Jan Žižka je nejdražším filmem v historii české kinematografie. Režisér Petr Jákl do něj obsadil hvězdy světového formátu, titulní roli ztvárnil Ben Foster, v dalších rolích jsou k vidění například sir Michael Caine, Til Schweiger, ale třeba i Karel Roden nebo Ondřej Vetchý. Příběh mapuje Žižkovy začátky jako žoldáka, který se díky svému boji za spravedlnost a rovnoprávnost stává úspěšným vojevůdcem.

Foto: Bontonfilm, Bez zdroje

Film Spolu se dotýká citlivého tématu.

Druhé místo s minimálním odstupem obsadil český film Spolu, v němž uvidíte Veroniku Žilkovou jako starostlivou matku mentálně zaostalého syna v podání Štěpána Kozuba. O její pozornost se snaží bojovat i jeho sestra (Kamila Janovičová), která se cítí být odsunuta na vedlejší kolej.

Pomyslný bronz si odnáší horor Úsměv. Psychiatrička Rose v něm vyšetřuje mladou pacientku na pokraji nervového zhroucení, která si přímo během sezení s úsměvem na rtech střepem z vázy přeřízne krční tepnu. Rose se začnou vracet psychické problémy z mládí a pronásledují ji znepokojivé vidiny. Poslední slova mrtvé pacientky jí navíc napovídají, že byla (zatím) posledním článkem v řetězci podivných sebevražd, a nabývá dojmu, že jestli nenajde začátek tohoto řetězce, bude dalším článkem právě ona. V jejím okolí se jí ovšem pochopení nedostává.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
PoziceMinulý týdenFilmPočet návštěvníků za víkend
1.1.Jan Žižka11 535
2.2.Spolu11 452
3.5.Úsměv10 739
4.3.Avatar (obnovená premiéra)9 897
5.4.Mimoni 2: Padouch přichází8 203
6.17.Trojúhelník smutku6 917
7.7.Vstupenka do ráje5 899
8.6.Banger5 539
9.9.DC Liga supermazlíčků3 260
10.12.Princezna rebelka3 055

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám