Hlavní obsah

ŽEBŘÍČEK: Doctor Strange stále láká diváky do mnohovesmíru šílenství

Kdo by chodil do klimatizovaného sálu, když venku konečně vládne slunečné počasí? Právě to se odrazilo na návštěvnosti českých kin, jimž stále kraluje Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství. Na to, aby uplynulý víkend ovládl, mu ovšem stačilo jen něco málo přes 32 tisíc diváků.

Foto: Walt Disney Studios Motion Pictures

Benedict Cumberbatch jako Doctor Strange.

Článek

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství je další „marvelovka”, v její titulní roli se představí Benedict Cumberbatch. Špičkový neurochirurg, jehož kariéru ukončila autonehoda, získal v předchozích filmech superschopnosti v odlehlé vesnici Kamar-Taj, kam se vypravil v naději, že mu tam vyléčí znetvořené ruce. Nový film navazuje na posledního Spider-Mana, v němž Peter Parker ve snaze vymazat lidem z pamětí informaci o své vyzrazené identitě vytvořil trhlinu mezi paralelními světy. Doctor Strange nyní bude čelit následkům tohoto nepovedeného kouzla, které prolomilo hranice mezi realitami různých vesmírů.

Foto: Bioscop

Jakub Štáfek jako Julius Lavický ve filmu Vyšehrad: Fylm.

Druhé místo patří stejně jako minulý týden Vyšehradu. To je česká nekorektní komedie, jejímž hlavním hrdinou je Julius Lavický (Jakub Štáfek), padlá fotbalová hvězda, která se snaží dostat zpátky na vrchol. Stejně jako ve stejnojmenném seriálu potkává Laviho jeden průšvih za druhým, včetně dítěte se ženou, kterou si ani nepamatuje...

Pomyslný bronz patří české komedii Po čem muži touží 2, která volně navazuje na „jedničku” z roku 2018. Zatímco tehdy se Jiří Langmajer po návštěvě vědmy stal ženou v podání Anny Polívkové, ve „dvojce” je to naopak - Anna Polívková zatouží být mužem a probudí se v těle Jiřího Langmajera.

Nejnavštěvovanější filmy v ČR
poziceminulý týdenfilmpočet návštěvníků za víkend
1.1.Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství32 415
2.2.Vyšehrad: Fylm15 655
3.3.Po čem muži touží 28631
4.4.Ježek Sonic 27709
5.134.Co jsme komu všichni udělali?6079
6.6.Ušák Chicky a Zlokřeček4130
7.8.Zlouni3339
8.7.Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství2881
9.5.Ženy a život2718
10.19.Poslední závod1300
Zdroj: Unie filmových distributorů

Reklama

Výběr článků

Načítám