Hlavní obsah

Tomáš Ujfaluši jako dabér. Ve filmu Asterix a Obelix: Říše středu namluvil Zlatana Ibrahimoviće

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Epizodní role v seriálech si již vyzkoušel. Bývalého reprezentanta, fotbalového obránce Tomáše Ujfalušiho jste mohli vidět třeba v Ulici nebo v Pálavě. Nedávno se ale v hereckém oboru vydal ještě dál, do dabingového studia.

Asterix a Obelix: Říše středu (2023): Zlatana Ibrahimoviće dabuje Ujfaluši.Video: Bioscop CZ

 
Článek

V novém filmu Asterix a Obelix: Říše středu namluvil jednu z klíčových rolí – římského vojáka Antiviruse. Toho ve filmu ztvárnil téměř dvoumetrový švédský útočník Zlatan Ibrahimović. „Myslím si, že je to podstatně lehčí než ho bránit na hřišti, tam to bylo opravdu o hodně těžší,“ shrnul Ujfaluši, jehož moravský přízvuk podtrhnul komičnost jím dabované postavy.

Ano, šéfe?

Francouzský režisér Guillaume Canet na obsazením Ibrahimoviće vzpomíná, jak říká, rád: „Nechal jsem mu vzkaz a on mi hned volal zpátky. Povídal jsem si s ním o filmu, o jeho postavě Caesarova bodyguarda, a on řekl: jak by mohl Caesar hrát Caesarova bodyguarda? Pak se dal do smíchu. Když jsem se s ním setkal osobně, pochopil jsem, že je to nesmírně vtipný, pokorný a citlivý chlapík. Byl jsem ale jeho jediným kontaktem na place, ať už šlo o smlouvu, plánování, organizaci akcí, kostým, kaskadérské kousky… Vždycky když bylo něco potřeba, musel jsem mu volat já a on: ano, šéfe, co si přeješ, šéfe? Hrál naplno, zvládal kaskadérské kousky, nestěžoval si ani v dešti, prohlížel si se mnou natočený materiál. Je to skutečně jedinečná osobnost.“

Trailer k filmu Asterix a ObelixVideo: Bioscop

Asterix a Obelix se na filmová plátna dostávají po deseti letech. Tentokrát se vydávají až do daleké Číny, kde dvojice nerozlučných Galů zachraňuje čínskou císařovnu i celou zemi. Diváci sice neuvidí v roli oblíbeného tlouštíka Gérarda Depardieua, toho nahradil Gilles Lellouche, mohou se ale těšit na Pierra Richarda, Vincenta Cassela nebo Marion Cotillardovou.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Brankář Petr Čech maří šanci Švýcara Alexandra Freie, skok plavmo předvádí obránce Tomáš Ujfaluši.

Do kin ve čtvrtek

A podobně hvězdný je i český dabing komedie. Jako Asterixe uslyšíte Michala Suchánka, jako Obelixe Michala Novotného. Jako Julius Caesar promluví Martin Stránský a jednu z nových hlavních rolí Popkornise nadaboval Jakub Kohák.

Snímek Asterix a Obelix: Říše středu vstupuje do českých kin tento čtvrtek.

Asterix a Obelix se po více než deseti letech vracejí do kin. Namluvili je Michal Suchánek a Michal Novotný

Film

Asterix a Obelix: Říše středu. Bez Depardieua, ovšem se slavným fotbalistou

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám