Hlavní obsah

Asterix a Obelix: Říše středu. Bez Depardieua, ovšem se slavným fotbalistou

Zase budou bojovat proti Římanům, ale jejich odvaha je nově spojí i s Čínou. Do kin míří další film o sympatických Galech. Jmenuje se Asterix a Obelix: Říše středu a novinek v něm bude hned několik. Scénář nevychází z kreslené předlohy, Obelixe nehraje Francouz Gérard Depardieu, ale jeho krajan Gilles Lellouche. Ve čtvrtek k filmu distributor zveřejnil ukázku.

Teaser k filmu Asterix a Obelix: Říše středuVideo: Bioscop

 
Článek

Slavného jména se ale diváci dočkají, a to fotbalisty Zlatana Ibrahimoviće. Švédský útočník, momentálně hrající za AC Milán, ve filmu hraje římského legionáře Caia Antivira. Stal se tak dalším (vele)úspěšným sportovcem, jehož filmaři do vyprávění o sporech mezi Galy a Římany obsadili.

Slavný fotbalista zkušenosti s kamerami dávno má. Vznikl o něm i dokument Já jsem Zlatan.Video: Vertigo International

V minulosti diváky pobavili mimo jiné opakovaný mistr světa formule 1 Michael Schumacher či další legendární fotbalista, Francouz Zinédine Zidane.

Foto: archív nakladatelství Egmont

Asterix a Obelix

Film Asterix a Obelix: Říše středu je také výjimečný tím, že je z velké části financován čínskými investory. A asi není divu. Galové se totiž na přání čínské princezny mají tentokrát vydat daleko na Východ, jejich sláva chrabrých bojovníků se dostala až do Šanghaje.

Foto: Bioscop, Bez zdroje

Oficiální plakát k filmu

Režie francouzského filmu Asterix a Obelix: Říše středu se ujal Guillaume Canet, který se současně zhostil i role Asterixe. Premiéra v českých kinech má být 2. února 2023.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Může se vám hodit na Zboží.cz: DVD Asterix a Obelix - kompletní kolekce

Reklama

Výběr článků

Načítám