Hlavní obsah

Režisér Ridley Scott vyšle do kin svého Napoleona

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do světových kin v vtrhne na podzim další velkofilm. Tentokrát jde o historické, životopisné drama Napoleon. Natočil jej slavný britský režisér Ridley Scott. Snímek nyní představil svůj trailer.

Trailer k filmu Ridleyho Scotta NapoleonVideo: Falcon

 
Článek

„Napoleon je muž, který mě vždy fascinoval,“ uvedl Scott pro web Deadline a pokračoval: „Přišel odnikud, aby všemu vládl – ale po celou dobu vedl romantickou válku se svou nevěrnou manželkou Joséphine. Dobýval svět, aby se pokusil získat její lásku, a když se mu to nepodařilo, dobýval ho, aby ji zničil, a přitom zničil i sám sebe.“

Foto: Falcon

Film Napoleon, jeho plakát.

Film se natáčel loni během zimy a jara, většinou ve Velké Británii. Zaměří se na život francouzského císaře Napoleona Bonaparte, jeho vzestup k moci a vztah k životní lásce Joséphine. Ukazuju ovšem i jeho vizionářské vojenské a politické taktiky na pozadí bitevních scén. Ty, jak slibují tvůrci, mají být velkolepé a mají odpovídat historické realitě.

Hvězda Jokera se má stát Napoleonem v režii Ridleyho Scotta

Film

Podobný přístup zvolili v rámci obsazení hlavních rolí. Tu hlavní získal Joaquin Phoenix, který je zároveň jedním z producentů snímku, a jeho ženu hraje Vanessa Kirby.

Napoleon bude do českých kin uveden 23. listopadu.

Napoleon, 2023
Režie: Ridley Scott
Scénář: David Scarpa
Kamera: Dariusz Wolski
Hudba: Martin Phipps
Délka: 158 min
Hrají: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Tahar Rahim, Benjamin Chivers, Ludivine Sagnier, Ian McNeice, Matthew Needham, Ben Miles, Paul Rhys

Britský režisér Ridley Scott: Obrazy jsou mou uměleckou DNA

Kultura

Režisér Vetřelce chce poslat krásku Chastainovou na Mars

Kultura

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám