Hlavní obsah

Světová média nejsou z nového Deppova filmu nadšená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na festivalu v Cannes sice novému historickému filmu Johnnyho Deppa Jeanne du Barry tleskali, ale ve filmové branži platí odjakživa, že festivalové publikum není běžné publikum a navíc - nepříjemné věci se ve slavnostní atmosféře festivalu prostě neříkají. Ty přijdou až poté v recenzích.

Foto: Vianney Le Caer, ČTK/AP

Johnny Depp a režisérka Maïwenn před filmovými fanoušky v Cannes.

Článek

O Deppovi se v poslední době mluvilo hlavně proto, že bulvár nafoukl soudní tahanice s jeho bývalou ženou Amber Heardovou, která ho popsala jako násilníka. Soud její verzi neuvěřil a herec odešel ze soudní síně jako vítěz.

V novém snímku si Depp zahrál Ludvíka XV. a hovoří tam francouzsky. Světová média jej úplně neodsuzují, ale reagují spíše vlažně. Často se shodují v dojmech, že je to celé docela nuda.

Server Variety míní, že Deppovo obsazení bylo trefné, protože ve filmu musí být zřejmý rozdíl v moci mezi panovníkem Francie a jeho milenkou. Chválí i jeho francouzštinu, ale zároveň připouštějí, že hraje jaksi nezúčastněně. Chybí tomu jiskra. Nedostatek emocí podrývá chemii mezi dvěma protagonisty příběhu.

Podle amerického serveru The Hollywood Reporter má snímek fantastické kostýmy a celkově je opulentní, ale také nemastný neslaný. Pěkný historický kousek, ale plochý a mělký. Ani samotný Depp prý neohromí. Sice mluví slušně francouzsky a ze začátku nabídne zábavné momenty, ale pak je prý nudný. Jeho milostná aféra ani není přesvědčivá, protagonisté spolu podle recenze sotva promluví.

The Wrap jízlivě poznamenal, že v Cannes se řešilo hodně věcí kolem Deppa, které vlastně s filmem vůbec nesouvisí. Dílo možná potřebovalo nějakou kontroverzi, aby si ho lidé všimli. Film podle serveru „nemá dost potenciálu, aby si sám o sobě zajistil titulky“. Také server Deadline potvrzuje kvalitu výpravy, kostýmů a masek, ale stěžuje si, že na plátně prostě není vidět vášeň.

The Guardian poznamenal, že milostný příběh Ludvíka a Jeanne není věrohodný kvůli cynismu, v němž si obě postavy libují, a jejich herectví je tentokrát trochu nesrozumitelné. Jinak jde o „zábavnou podívanou“, jež si částečně uvědomuje svou vlastní prázdnotu.

V Cannes začal filmový festival. Po červeném koberci se prošli Johnny Depp i Michael Douglas

Kultura

Nikdy nešlo o peníze. Depp možná Heardové odpustí tučné odškodné

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám