Hlavní obsah

Seriál sKORONAmizině uvede další díl

Právo, Věra Míšková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Internetový seriál sKORONAmizině, jehož první tři díly vznikly díky finanční podpoře diváků na jaře a další dva na podzim, se stal fenoménem, získal nominaci na Cenu kritiky a nyní pokračuje. Již nyní je na YouTube kanálu The Well Stuffed Beaver šestý a sedmý díl nazvaný Terapie. Společně s následující osmou epizodou představují ucelenou zápletku.

Trailer seriálu SKORO NA Mizině

 
Článek

Vedle herců z Divadla Mír v čele se Štěpánem Kozubem, Albertem Čubou, Robinem Ferrem a Vladimírem Polákem, kteří spolu s Jiřím Langmajerem a Petrem Kolečkem seriál, který mapuje covidovou éru, odstartovali, bude jedno u z nejvýraznějších postav herec Václav Neužil.

„Seriál jsem zaregistroval někdy okolo druhého třetího dílu. Baví mě věci z hereckého prostředí, v nichž se všechno z našeho světa ukazuje pěkně natvrdo. Veškeré křivdy, závisti, frustrace. Bez servítků. To, že hraji sebe jako psychopata, je osvěžující. Byla to ostravská jízda,“ říká Neužil.

V zahradním krytu?

Dalším novým hercem je Petr Rychlý, který si z natáčení odnesl přezdívku „nastřelená surikata “, protože nezavřel pusu a v pauzách své kolegy neustále bavil vtípky a historkami.

Chybět nebude Adéla Gondíková, která nastoupila do seriálu v šesté epizodě s názvem Rododendron. Ačkoli tvůrci původně zvažovali natáčet v domě Adély Gondíkové a Jiřího Langmajera v Pyšelích, nakonec pronajali dům v Ostravě. „Všichni mi teď říkají, jak to máme s Jirkou doma hezký, a ptají se mě, jestli máme pod barákem fakt kryt. Samozřejmě jim s vážnou tváří říkám, že jasně, Jirka je profík a chce být vždycky na všechno připraven. Bavíme se tím, že je v tom necháváme,“ směje se Gondíková, která se po boku Langmajera objevila už v prvním díle, kde si však zahráli na dálku přes facetime.

Diváci se opět dočkají také Petra Kolečka, který se i nyní předvede jako pravá „pražská pyča“. Nechtěně tomu dostál i v reálu, když zaspal na natáčení osmé epizody, zatímco všichni byli i přes příšernou únavu z předchozího natáčecího dne nastoupeni v sedm ráno na značkách a čekali, až „Peťa konečně dovalí“.

„Bylo mi to trapný, že všichni ti úžasní herci čekají zrovna na mě, aby vůbec mohli hrát. Navíc na někoho, kdo hrát vůbec neumí. Ale zřejmě ke mně tyhle boty neodmyslitelně patří,“ říká Kolečko. Diváky však v osmém díle čeká velké překvapení právě ve vývoji Petrovy „nesnesitelně arogantní“ postavy.

Kolečko společně s Martinem Šimičkem napsali šestý díl, sedmá epizoda je dílem Šimička a osmá Kolečka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám