Hlavní obsah

RECENZE: PSH Nekonečný příběh aneb rappeři na dřeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jsou tři. Stejně jako tři písmenka v názvu jejich hudební skupiny. Mluví se o nich jako o legendách českého rapu. PSH alias Orion, Vladimir 518 a Mike Trafik se rozhodli na prahu středního věku věřit kamarádovi, režisérovi Štěpánu Vodrážkovi. Svěřili mu archívní záběry a vznikl dokument PSH Nekonečný příběh, který jde ve čtvrtek 27. října do kin.

Trailer: PSH Nekonečný příběhVideo: Aerofilms

 
Článek

„Víc rapu, víc shows, víc hlav víc ví. My BIG BOSS víc, víc PSH, víc nemáme limity,“ zní v dokumentu jedna z jejich písní. Vystihuje dokonale jízdu, která začala záhy po sametové revoluci. Svedla dohromady tři kluky, které spojila nejen hudba, ale i přátelství. Divák sleduje začátky skupiny, do nichž patří vydání přelomového alba Repertoár, dodnes považovaného za milník českého rapu a jednu z nejlepších desek vůbec…

MFF KV: Čeští rappeři vyhráli Diváckou cenu Práva

MFF KV

Ale také životní příběhy tří mladých kluků, kteří najednou měli víc, než o čem kdy snili. A vůbec se netají tím, že z pestré nabídky uměli roky náležitě těžit. I v téhle složce dokumentu se snaží chovat jako skuteční rappeři: nelžou, ani o drogách, ani o jiných úletech.

PSH Nekonečný příběh. Drogy, sex, rap. Vtip a upřímnost

MFF KV

Upřímnost, vtip, jistý nadhled přicházející u těch chytřejších z nás s věkem jsou nejcennějšími složkami dokumentu. Nejen pro fanoušky PSH. Užije si je i divák, který produkci kapely detailně nezná. Sledovat životy slavných z venčí je totiž vždy jiné než vidět leckdy tvrdou, leckdy nezábavnou a únavnou realitu, k níž patří mnohdy vnitřní samota.

PSH Nekonečný příběh (PSH Neverending Story)
Česko, 70 min. Režie: Štěpán Vodrážka. Scénář: Petr Cífka. Kamera: Šimon Dvořáček. Hudba: Aid Kid. Hrají: Michal "Orion" Opletal, Vladimir 518, Mike Trafik
Celkové hodnocení 75 %

Může se vám hodit na Zboží.cz: Debil - PSH [CD], Rap'N'Roll - PSH [CD], Debut - PSH [CD]

Reklama

Výběr článků

Načítám