Hlavní obsah

RECENZE: Beckham mezi góly, láskou a šílenstvím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejtalentovanější. Nejkrásnější. Nejzamilovanější. Nejslavnější. Nejnenáviděnější. Tyhle přívlastky, a mnohem více, si připsal fotbalista David Beckham. Dávali mu je střídavě fanoušci a média po celém světě. V posledních dnech si sportovní i módní ikona připsala ještě jedno nej: nejsledovanější. Pojí se k seriálu natočenému pro Netflix.

Trailer seriálu BeckhamVideo: Netflix

 
Článek

Ve čtyřech dílech nazvaných Výkop, Červená karta, Zlaté míče a Davidova motivace filmaři zavedou diváky do světa, o němž mnozí sní, ale také si jej idealizují. Díky kombinaci dobových záběrů a unikátních rodinných videí s rozhovory ze současnosti se všem otevře svět megahvězd, v němž není lehké obstát. Láska a obdiv se totiž velmi rychle mění v nevybíravou, pro sportovní „nefanoušky“ nepochopitelnou agresi.

Sledují Davida od dětství, kdy patřil mezi zázračné děti a vyrůstal v úplně průměrné anglické rodině. A ač ji synopse pro americký a britský trh označuje za „chudou“, v našich poměrech by šlo o střední třídu. Táta byl řemeslník a máma kadeřnice.

„Moc kamarádů jsem neměl… Učení mě nebavilo. Zajímal mě jen fotbal,“ prozrazuje s tím, že tu největší zásluhu na jeho kariéře mají rodiče Sandra a Ted, později Victoria. Ale také Manchester United, příchod „otcovského“ Sira Alexe Fergusona do jeho života.

Victoria Beckhamová ukazuje, jak rozjasnit svou pleťVideo: Estée Lauder

Není pochyb, že Beckhamovi, kteří se v mediálním světě dávno dokonale orientují, si v seriálu vykreslili obraz, jaký chtěli. Dostali k tomu prostor a neváhali využít výjimečné záběry z rodinného archivu, aby vše dotáhli k dokonalosti. Ostatně už jen pro ně stojí za to na sérii koukat, i když třeba fotbalu vůbec nerozumíte.

Beckhamovi z ní vycházejí jako normální lidé, které po tvrdé práci potkala zasloužená sláva, k níž patří peníze i vlivní přátelé. Netají se ani tím, že jí šli dost naproti a že jim také často dost vadila. Vedle pozlátka k ní patřila jedna skvělá fotbalová kariéra, která vycházela z až neskutečné profesionality, preciznosti a talentu, ale i hojně propíraná nevěra, k níž se – alespoň podle mě, ženy – stejně David Beckham nepostavil čelem.

Místo přiznání se spíš litoval, což byl ovšem snad jediný moment série, který mi na ní vadil… Pověst dokonalého páru si Beckhamovi ani tím nepokazili. Naopak.

Mezi prostým lidem ve frontě stojí i David Beckham

Koktejl

Po zhlédnutí všech čtyř dílů k nim budete cítit mnohem větší sympatie, a to především k Victorii, která na mnohé často působí jako „studený čumák“.

„O fotbal jsem se nikdy nezajímala. Nezajímá mě ani dnes… Ale miluju Davida, ráda se na něj dívám,“ říká mimo jiné upřímně, což jí věříte.

I díky podobným – většinou dost vtipným – hláškám zjistíte, že dokáže být až sarkastická, a hlavně, že není jen „ta“ kráska, hvězda ze Spice Girls, ale manželka a máma, bez níž by rodinně založený David Beckham nikdy nedokráčel tak vysoko.

Seriál Beckham. Netflix, 2023
Režie: Fisher Stevens
Délka: 4 h 45 min (Minutáž: 66–77 min)
Hodnocení: 85 %

Beckhamovi tajně prodělali covid. David líbal fanoušky, Victoria panikařila

Koronavirus

Spice Girls ohlásily návrat na pódia. Pouze ve čtyřech, bez Beckhamové

Kultura

Reklama

Výběr článků

Načítám