Hlavní obsah

Poslední rozloučení s Josefem Abrhámem bude 6. června

Poslední rozloučení se zesnulým hercem Josefem Abrhámem bude 6. června v kostele sv. Anežky České na pražském Spořilově, uvedla CCN Prima News. Na stejném místě proběhlo rozloučení s hercovou manželkou Libuší Šafránkovou.

Foto: Petr Horník, Právo

Josef Abrhám

Článek

Zatím není jasné, zda bude rozloučení pro veřejnost, nebo jen pro rodinu.

Josef Abrhám zemřel 16. května. Patřil k nejslavnějším českým hercům. Často hrával nesmělé hrdiny, kteří se zamotávají do neřešitelných komických situací. Zazářil ve filmech Partie krásného dragouna, Holka na zabití či  Marečku, podejte mi pero!.

Jeho vrcholnými filmovými rolemi byl psycholog v komedii Kulový blesk  nebo legendární podvodník v komedii Vrchní, prchni! z pera dvojice Svěrák–Smoljak.

Vzpomínky na Josefa Abrháma: Pánaboha nelze obehrát

Kultura

Hrál také ve filmech Konec starých časů a v devadesátých letech slavil další úspěchy v Andělských očích (1994) nebo v Šakalích létech Jiřího Hřebejka, za které dostal Českého lva. Po snímcích Všichni moji blízcí (1998) a Pánská jízda (2004) přišla Hřebejkova Kráska v nesnázích (2006). Naposledy se Abrhám postavil před filmovou kameru v roce 2016 ve filmu Jiřího Stracha Anděl Páně 2.

Reklama

Výběr článků

Načítám