Hlavní obsah

Pět kilo nahoru, pět dolů. Herci museli kvůli filmu o Mašínech hubnout a přibírat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekáváný film Bratři si premiéru odbude v den, kdy se skupina Mašínů dostala do Západního Berlína, tedy 26. října. Tvůrci ve čtvrtek zveřejnili záběry, v nichž mimo jiné ukazují, že herci museli kvůli svým rolím hubnout a přibírat kila. Přesně tak, jak se odvíjely dramatické příběhy jejich postav.

Další ukázky z filmu BratřiVideo: CinemArt

 
Článek

Trojici hlavních hrdinů – Josefa a Ctirada Mašínovy, Milana Paumera – představují Oskar Hes, Jan Nedbal a Adam Ernest. Ti si vedle kostýmů, akčních scén užívali také nutné změny zevnějšku. „Během doby, co utíkali, zhubli třeba šestnáct kilo,“ prozradil Adam Ernest, jenž hraje Paumera.

Foto: Milan Malíček, Právo

Milan Paumer

Oskar Hes ho doplňuje: „Pořád jsme shazovali a nabírali váhu. Jednou pět kilo nahoru, jindy pět kilo dolů.“ Podle Jana Nedbala se všem hercům podařilo dostat se do výborné fyzické kondice: „Do reálné formy, kterou kluci měli předtím, než se vydali na útěk. Proti nim bylo dvacet tisíc vojáků a psi.“.

Foto: Repro foto web spolku Pocta Mašínům

Německý zatykač na uprchlíky

Téma k diskusi

Tvůrci slibují, že jejich snímek nebude černobílý, že výrazně přispěje k většímu pochopení činnosti skupiny, která dodnes dělí českou veřejnost, ale i historiky.

Syn zastřeleného účetního promluvil: „Mašínové jsou loupežní vrazi“

Domácí

Jiří Padevět, spisovatel a badatel zaměřený na protektorátní a poválečnou historii, se na téma jejich úniku z brutální totality vyjádřil takto: „Slovo útěk používáme, ale přesnější je asi slovo přesun. Skupina neutíkala, jenom se chtěla přesunout někam, kde bude boj proti komunismu efektivnější. Pokud nebudeme počítat v podstatě vojenské operace proti polským, ukrajinským a pobaltským protikomunistickým partyzánům a odboji, jednalo se bezpochyby o největší hon na lidi v komunistickém bloku padesátých let.“

Bratři Mašínové – odbojáři, nebo vrazi?

Historie

Paumer: Roznášet letáky nemělo smysl, bylo lepší někoho zastřelit

Domácí

Reklama

Související témata:
Milan Paumer

Výběr článků

Načítám