Hlavní obsah

Novou Sisi, klimatickou Gretu, Trumpa a rozřezanou novinářku uvede ČT

Česká televize nakupovala zahraniční produkci na příští rok. Uvede desítky nových dramat, komedií i dokumentů.

Foto: Profimedia.cz

Dominique Devenportová

Článek

U diváků, a hlavně u divaček zřejmě vzbudí značnou pozornost seriál o Alžbětě Bavorské neboli Sisi. Jedná se projekt německé televize RTL, v němž si titulní roli zahrála zatím nepříliš známá Dominique Devenportová. Jméno vzbuzuje otázku, proč hraje Alžbětu Bavorskou Američanka, ale Dominique je pouze poloviční Američanka. Má švýcarské předky, studovala herectví v Mnichově, hovoří německy a prý si ráda zajde na pivo.

S idylickou Sisi ze starých filmů nemá mít nic společného. Tvůrci slibují moderní pohled na často depresivní císařovnu, která svou oficiální roli v monarchii nesnášela. Údajně byla labilní anorektička a měla odpor k sexu.

Herečka dodala, že z filmů s Romy Schneiderovou vůbec nevychází: „Věděla jsem, že ty filmy existují, ale znám Sisi jen jako historickou postavu. Myslím, že je důležité to vyprávět znovu moderním způsobem.“

Císaře Františka Josefa bude hrát Němec Jannik Schümann.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Greta Thunbergová

Množství pořadů koupila ČT od BBC. Je to třeba Otec Brown, Zavolejte porodní sestřičky nebo historická minisérie Sanditon, natočená podle posledního románu Jane Austenové. Z dílny britského producenta dále ČT uvede i čtyřdílný cyklus Donald Trump a třídílnou dokumentární sérii o mladé švédské enviromentální aktivistce Gretě Thunbergové. Televize koupila také závěr kultovního seriálu Červený trpaslík.

V oblasti krimi se dostalo na dánský thriller Tváří v tvář a minisérii o vyšetřování vraždy novinářky Kim Wallové Případ: ponorka. Dánský podivín Peter Madsen, který si sám postavil ponorku, tam novinářku pozval, během plavby ji ale zabil a rozřezal na kusy, které naházel do moře.

Z dokumentů ČT nakoupila třeba Největší apokalypsy dějin, Starověké metropole nebo Tajnosti stavitelů pyramid. Milovníky dobrého jídla, ale i cestopisných dokumentů, nadchne cyklus Objevování chutí s šéfkuchařem Gordonem Ramseym. Ten se vydává za kulinářskými zážitky napříč světem – navštíví Peru, Laos, Maroko, Havaj, ale i Aljašku a Nový Zéland.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám