Hlavní obsah

Natočili dokumentární film o mládí Ozzyho Osbourne

Právo, Jaroslav Špulák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vznikl šestaosmdesátiminutový televizní dokument o zpěvákovi Ozzym Osbournovi. Jmenuje se Biography: The Nine Lives of Ozzy Osbourne (Biografie: Devět životů Ozzyho Osbourne) a jeho režisérem je Greg Johnston. Premiéra snímku je naplánována na 7. září.

Foto: Sony Music

Ozzy Osbourne potěší své fanoušky ještě dalším sólovým albem.

Článek

Dokument se zaměří se na zpěvákovo mládí. O hlavní postavě v něm budou mimo jiné hovořit manželka Sharon Osbourneová, dcera Kelly Osbourneová, raper Ice-T, producent Rick Rubin a zpěváci a hudebníci Rob Zombie, Marilyn Manson a Post Malone.

John Michael „Ozzy“ Osbourne se proslavil jako zpěvák britské kapely Black Sabbath, která vznikla v roce 1968 v Birminghamu. Po vydání osmého alba Never Say Die! (1978) jej však kvůli alkoholické a drogové závislosti ze skupiny vyhodili. Další studiovou desku s Black Sabbath vydal až v roce 2013. Jmenuje se 13.

Jako sólový umělec nahrál jedenáct alb, přičemž zatím poslední Ordinary Man uvedl na trh v únoru 2020. Na kontě má i několik koncertních záznamů, kompilací nebo minialb.

Hudebník, který spolu se svou rodinou účinkoval v reality show Osbourneovi (2002–2005), získal během své kariéry řadu ocenění. V roce 2006 ho jako člena Black Sabbath uvedli do Rock’n’rollové síně slávy.

V posledních letech jej sužuje řada nemocí, trpí například Parkinsonovou chorobou. Aktuálně nahrává své další sólové album. Jeho skupina Black Sabbath skončila činnost v roce 2017.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám