Hlavní obsah

Martin Pechlát: Táta v nesnázích se mi líbil hned

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulou sobotu viděli diváci první dvě epizody šestnáctidílného seriálu Táta v nesnázích. A nadchnul je, jak ukázaly jejich reakce i statistiky. Z hlediska sledovanosti se stal vítězem večera. Hlavní roli, rozvedeného padesátníka, správce bazénu, otce tří dcer Petra Horu hraje Martin Pechlát. „Řeší s nimi úplně všechno, včetně jejich vztahů,“ řekl Novinkám.

Foto: Mikuláš Křepelka
Článek

Seriál je rodinného typu, jak uvádí televize Nova, kde se vysílá. Podle tvůrců odlehčenou formou kombinuje komedii a drama. Na co se tedy diváci mají těšit?

Mohou se těšit na to, že Petru Horovi poté, co mu dospějí dcery, tak nějak pomalinku opouštějí rodinné hnízdo, začíná zvolna nový život. Už se nestará jen o děti, začíná se starat i sám o sebe. A protože je rozvedený, byl na dcery dlouho sám, tak si začíná hledat novou životní partnerku po dlouhých letech.

Prozradíte mi, zda vaše postava je tou ústřední v každé ze 16 epizod, anebo se tam hlavní hrdinové, respektive možná hrdinky střídají?

Celé se to točí kolem Petra Hory, ale ústředními postavami jsou také jeho/mé tři dcery: Viky (Agáta Kryštůfková), Laura (Štěpánka Fingerhutová) a Alex (Veronika Divišová). I ony mají v seriálu velké dějové linky. Diváci se tak mohou těšit na celou naši rodinu… Hraju v ní jinak tátu, který zastává veškerou péči o rodinu, od nakupování, vaření, uklízení, včetně řešení vztahových problémů svých dcer. Vše, co by klasicky řešila maminka, řeší on.

To mu nezávidím.

Petr je nejlepší táta na světě. Vydrží úplně všechno. Všechno ustojí, všechno vyřeší a všem pomůže. Je milující, ale taky občas musí být přísný. Je starostlivý, o děti má přirozeně strach, takže musí být někdy i přísný a něco jim třeba zakázat.

Diváci zatím viděli většinou první a druhý díl Táty v nesnázích. Hrajete opravdu takového tátu-mámu. Trefila jsem se?

Tak to asi viděli víc než já… Na seriál se podívám, až půjde v televizi. Přesně nevím, zda to stihnu toho devátého září (rozhovor vznikal těsně před premiérou první dílu - pozn. red.), kdy má na Nově premiéru, anebo si ho pustím později.

A jste typ herce, který se na své věci dívá raději sám, anebo sezve celou rodinu, přátele…

Já se na sebe moc nedívám. Rád to nemám, ale na tenhle seriál jsem zvědavý. Jsem zvědavý, jak to celé dopadlo, jak bude vypadat. Podívám se na něj proto rád.

Bude tedy před obrazovkou v tu chvíli někdo vedle vás sedět, aby váš výkon zhodnotil? Podobně jako hlavní hrdina máte tři dcery.

Ne, i když na vaši otázku vlastně ani nemůžu takhle rovnou odpovídat. Ptáte se mě totiž na něco, co vůbec nevím. Kdo se v tu chvíli sejde u televize, ten tam prostě bude.

Dáte potom těch dílů Táty v nesnázích více, třeba na Voyo, abyste měl představu o celém seriálu?

Asi se zařídím podle času. Když ho budu mít, tak se rád kouknu na to, co zvládnu, dám víc dílů.

Seriál jich má šestnáct. Jak dlouho jste ho natáčel/i?

Úplně přesně vám to teď neřeknu, ale bylo to – myslím – v mém případě šedesát natáčecích dnů. V případě celého seriálu šlo o devadesát, sto, ale vážně přesně nevím.

Prozradíte mi alespoň, v jakých lokalitách vznikal?

Hodně scén vznikalo na České zemědělské univerzitě v pražském Suchdole, kde je i bazén, kde moje postava pracuje jako správce. A jinak se dost natáčelo také kousek za Prahou, kde rodina hlavního hrdiny zase bydlí. Ten konkrétní domeček stojí v Libčicích nad Vltavou.

Anketa

Zaujal vás seriál Táta v nesnázích?
Ano
92,7 %
Ne
3,9 %
Ještě si ho chci pustit
3,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 933 čtenářů.

Ještě vás vrátím do bazénu. Vaše postava je bývalý vrcholový plavec, jenž kdysi snil o olympiádě. Uvidí vás diváci v plavkách?

Uvidí mě v plavkách i v tričku.

Umíte tedy plavat tak, že jste nepotřeboval dubléra?

Myslím si, že velké plavecké akce v seriálu tak úplně nejsou. Budu-li v bazénu, uvidí proto plavat mě.

Seriál ostatně (skoro) ve vodě začíná, podobně se tam objeví jedna svatba. Kdo se z hrdinů/hrdinek žení/vdává mi asi neprozradíte?

A tohle vám, ani divákům, nebudu prozrazovat. Samozřejmě vím, jak vše dopadne, ale nechme to zatím skryté. Ať mají diváci před sebou nějaké tajemství, na které se mohou těšit.

Vypadáte z Táty v nesnázích až nadšeně. Šlo o typ seriálu, u nějž jste si na první dobrou řekl: do toho jdu?

Ano, moc se mi líbil, od samého začátku.

Herecký život není, co se týče nabídek, vždy snadný. Najdou se i projekty, jež stejně rychle odmítnete?

Párkrát se to taky stalo. Ale žijeme v jisté ekonomické realitě, v realitě, kdy se mi horko těžko odmítá práce, protože hraní je moje živobytí.

RECENZE: Táta v nesnázích. „Čestný tátovský“, tohle je konečně povedený seriál

Kultura

Martin Pechlát: Doma žádnou síň slávy nemám

Český lev

Reklama

Výběr článků

Načítám