Hlavní obsah

Lars von Trier natáčí s původními herci pokračování kultovního Království

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V létě se začíná natáčet závěrečná řada Království, slavného dánského seriálu Larse von Triera, který jen těžko hledá obdoby. Po mnoha letech se vracejí i někteří z původních herců – Ghita Norby, Peter Mygind a Soren Pilmark.

Foto: Profimedia.cz

Lars von Trier

Článek

Seriálový kult z devadesátých let překvapivě ožívá po téměř třech dekádách. Mělo by se jednat celkem o 5 dílů a premiéra se očekává v roce 2022. Vedle starých herců potvrdili účast také nováčci Nicolas Bro nebo Bodil Jorgensenová.

Norby se vrátí jako doktor Rigmor Mortensen, jenž je ale v této sérii v nemocnici pacientem. Lékaře hrají i Mygind a Pilmark. Bodil Jorgensenová, která je známá i z dalšího Trierova legendárního díla, černohumorného filmu Idioti, bude mít jednu z hlavních rolí, náměsíčnou Karen. V Idiotech (1998) skupina lidí předstírala, že jsou mentálně postižení a vytvářeli neskutečně trapné bizarní situace.

Foto: Profimedia.cz

Bodil Jorgensenová

Království se vysílalo původně v letech 1994–1997 a patří k nejuznávanějším seriálům. Odehrává se v dánské nemocnici, kde se vyskytují různé podivínské postavy a nadpřirozené jevy. Dění komentují dva mentálně postižení a nad celým příběhem Království se vznáší lehce ironický nádech. Je to komedie i horor zároveň.

Von Trier, který sepsal scénář s Nielsem Vørselem, pokračování plánoval už v devadesátých letech, ale pak to vzdal, když zemřeli herci Ernst-Hugo Järegård a Kirsten Rolffes. Nyní se konečně odhodlal – nemocnici podle něj stále tíží tajemné prokletí a spory mezi Dány a Švédy neskončily.

Reklama

Výběr článků

Načítám