Hlavní obsah

Kráska Scarlett jako Frankensteinova nevěsta

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Režisér Sebastián Lelio chystá film o Frankensteinově nevěstě a titulní roli má dostat herečka Scarlett Johanssonová. Tato postava není nová, objevila se na plátně už před 2. světovou válkou.

Foto: Profimedia.cz

Scarlett Johanssonová

Článek

Herečka prohlásila, že se na roli moc těší a nevěsta už dávno měla „vystoupit ze stínu svého mužského protějšku“.

Režisér James Whale natočil první film Frankensteinova nevěsta už roku 1935. V pokračování Frankensteina hrál známý herec Boris Karloff. Zatoužil po partnerce, tak mu Dr. Frankenstein vyrobil umělou nevěstu (Elsa Lanchesterová).

Foto: Universal Pictures

Elsa Lanchesterová a Boris Karloff ve Frankensteinově nevěstě

Nový film tvůrci neprezentují jako remake této klasiky, ale jako projekt na motivy Frankensteinovy nevěsty. Stručný popis říká, že žena uměle vytvořená jako ideální družka odvrhne svého stvořitele a uprchne ze svého omezujícího života. Jenže lidé venku ji vnímají jako zrůdu a bude muset najít svou identitu a zjistit, jak bude žít.

Sebastián Lelio, který má za sebou filmy jako Fantastic Woman a Gloria, se ujme režie podle scénáře od Lauren Schuker Blumové a Rebeky Angelové.

Reklama

Výběr článků

Načítám