Hlavní obsah

Katarzia a její skladba Ruže sú gýčový kvet uvádějí dokument plný bolesti i naděje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový dokument režisérky Jarmily Štukové Moje nová tvář odhaluje skutečný příběh Martiny, která přežila útok kyselinou. Do kin vstoupí ve čtvrtek 26. října. Jeho tvůrci v úterý zveřejnili ústřední píseň snímku. Jmenuje se Ruže sú gýčový kvet a její autorkou je zpěvačka a skladatelka Katarzia. Ta také složila pro film hudbu.

Katarzia. Titulní píseň k filmu Moje nová tvář. Nazvala ji Ruže sú gýčový kvet.Video: Katarzia

 
Článek

„Růže jsou kýčový květ, při otevírání dveří píchly mě do prstu. Když vyschnou, jsou jako lež…,“ zní mimo jiné v textu písně popisující pocity zraněné ženy, oběti nepochopitelného útoku zhrzeného muže.

Katarzia: Mám pocit, že žijeme v období hrozného cynismu

Styl

„V podstatě jsem vycházela z premisy ženy, kterou fyzicky napadne útočník, v mnohých případech právě partner, nejbližší, anebo bývalý partner, což se bohužel děje v 70 procentech případů fyzického násilí na ženách,“ podotýká ke své inspiraci Katarzia.

Trailer k filmu Moje nová tvářVideo: Falcon

Animace klipu vytvořila Soňa Jelínková. Celovečerní dokument Jarmily Štukové a producentky Maji Hamplové vznikal devět let a přináší ojedinělou osobní výpověď Martiny, která se po brutálním útoku bývalého partnera snaží najít sílu znovu žít.

Sedmadvacátá Ji.hlava proběhne ve znamení žen

Film

Do kin vstoupí tento čtvrtek. O den později, 27. října, ho uvede 27. ročník Mezinárodního festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava, a to v soutěžní sekci Česká radost.

Autorky dokumentu o oběti útoku kyselinou: Popáleniny spojuje bolest za škálou měřitelnosti

Kultura

Po útoku kyselinou Martina oslepla. Našla chuť žít i pomáhat

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám