Hlavní obsah

Co se děje, když je Matka v trapu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se všechno hroutí pod rukama, tedy vztah, rodina, práce a dostaví se pocit vyhoření, je největším štěstím potkat spřízněnou duši. A právě o přátelství, lásce, maminčiných životních radách i pocitu, že je všechno v troskách, je nový film Matka v trapu.

Foto: Falcon

Sylvie (Petra Hřebíčková) se svou matkou Reginou (Jana Švandová)

Článek

Hlavní hrdinka Sylvie, kterou hraje Petra Hřebíčková, má zdá se všechno. Manžela, děti, dobrou práci. Všichni na ni spoléhají. A na ni dolehne pocit, že už to nedává a má chuť od všeho utéct. Jen nemá kam. Život naštěstí připravuje velká překvapení i pro Sylvii.

Matka v trapuVideo: Falcon

„Film je hodně o ženském přátelství. A samozřejmě o vztazích. Sylvie už nějakou dobu žije v určitém stereotypu, jede tak říkajíc na setrvačník a na začátku příběhu se ten její setrvačník zastaví. V té době potká skvělou ženskou, která ji dokáže povzbudit a nakopnout k tomu, aby se dokázala na chvíli zastavit a dokázala život vidět z jiné perspektivy. Věřím, že kolikrát dobré přátelství a skvělá kamarádka jsou nad všechny psychology,“ řekla o své roli Petra Hřebíčková.

V hlavních rolích Petra Hřebíčková a Lenka Vlasáková. Točí se komedie Matka v trapu

Film

Její matku Reginu, ale také tchyni Sylviina manžela Tomáše (Jaroslava Plesla) hraje Jana Švandová.

„Regina miluje svou dceru, svá vnoučata a chce pro ně jen to nejlepší. Zároveň má výhrady ke svému zeti, který podle ní není pro Sylvii to nejlepší, a z toho vzniká hodně jiskření,“ uvedla.

Matka v trapuVideo: Falcon

Podle Jaroslava Plesla „film hledá odpovědi i na to, z čeho vzniká krize ve vztahu. Protože na krizi ve vztahu musí být vždycky dva. I ty nejvážnější situace v životě, pokud se vidí s nadhledem, mohou nakonec přinášet humor. A vtom je také recept na život. Podívat se i na ty nejvážnější situace z výšky prvního patra, protože pak je všechno jednodušší“.

Matka v trapu Video: Falcon

Scenáristka filmu Uljana Donátová upozorňuje, že Matka v trapu nemá ambice poučovat, kázat nebo moralizovat.

„Chtěli jsme nabídnout příběh, s nímž se mohou ztotožnit diváci různých generací, muži i ženy. Aby mohli najít v jednotlivých hrdinkách i hrdinech otisk svých osobních situací a podívat se na ně s humorem, sebeironií i laskavým odstupem. Přeji si, aby divák odešel z kina nejen pobaven, ale i s nadějeplným pocitem, že všechny životní trable jsou řešitelné a vyplatí se věřit jak v lásku, tak přátelství. Pokud si řeknete: tohle by mohlo být i o mně, pak jsme to udělali správně,“ uvedla.

Film Matka v trapu přijde do kin 22. února.

Matka v trapu, skorokomedie ze života

Kultura

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Související témata:

Výběr článků

Načítám