Hlavní obsah

Herečka Lily Jamesová: Láska podle plánu? Emma Thompsonová může hrát cokoli

Existuje láska z rozumu? Může se přesně naplánovat? A jak fungují dohodnuté svazky? Přesně tyto otázky řeší nová komedie Láska podle plánu. Stojí za ní producentský tým, který natočil populární filmy Bridget Jones nebo Lásku nebeskou. Režie se ujal Shekhar Kapur. Do hlavních rolí obsadil Lily Jamesovou, Emmu Thompsonovou a Shazada Latifa.

Láska podle plánu - rozhovor Lily JamesováVideo: Bontonfilm

 
Článek

„Odhaduje se, že asi 55 % sňatků na světě je domluvených. Na Západě vnímáme takové svatby jako vynucené a nesvobodné. Domluvené manželství je však většinou založené na volbě a souhlasu a v lásku často přeroste,“ uvedla scenáristka Jemima Khan, kterou kdysi láska zavedla z Londýna do Pákistánu. „Mé manželství bylo jediným sňatkem z lásky v historii manželovy rodiny. A jako jediné skončilo rozvodem,“ shrnula.

Foto: Bontonfilm

Ve snímku Láska podle plánu hraje i Emma Thompsonová. Na snímku s Lily Jamesovou.

Lily Jamesová, která hraje dokumentaristku Zoe, k tomu doplnila: „Myslím si, že Jemina odvedla skvělou práci a napsala příběh, který je vtipný a plný emocí… Ale přináší i něco nového, kulturně zajímavějšího.“

Ocenila všechny své herecké kolegy, ale zvlášť vyzdvihla Emmu Thompsonovou: „Myslím si, že Emma by mohla hrát cokoli… Postavě Cath propůjčuje životní sílu, energii a nadšení.“

Láska podle plánu

  • Mladá filmařka Zoe zažívá jedno nepovedené rande přes seznamku za druhým, což její excentrická máma nikdy neopomene okomentovat. Se zájmem proto sleduje, když se její kamarád z dětství s pákistánskými kořeny rozhodne jít při hledání lásky tradiční cestou předem dohodnutého manželství. Zoe zapíná kameru a vydává se dokumentovat Kazimovo hledání lásky cestou rozumu. Od setkání s dohazovačem, přes online schůzky a rodinné návštěvy po internetu, až po cestu do pákistánského Láhauru na velkolepou exotickou svatbu s domluvenou nevěstou. Tam si začne uvědomovat, že by se z odlišného přístupu hledání lásky mohla něco naučit.
  • Premiéra: 23. února 2023

Nemluvte o sexu, dělejte ho. Radí mladíček Emmě Thompson

MFF KV

Lily Jamesová: Jsem ráda, že jsem se zbavila princezen a krinolín

Styl

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Související témata:
Lily James

Výběr článků

Načítám