Hlavní obsah

Nemluvte o sexu, dělejte ho. Radí mladíček Emmě Thompson

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Budete zvědavě koukat. Budete možná i plakat. A budete si možná přát být odvážná jako Emma Thompson alias Nancy ve filmu Hodně štěstí, pane Veliký. Tedy, budete-li průměrná žena. Ta se po šedesátce rozhodne vyplnit všechno, po čem sní v sexu. Najme si profesionála, s nímž jde „na věc“. Jediným cílem je: konečně zažít orgasmus. Jenže, jak to bývá, jeden plánuje, a život mění.

Hodně štěstí, pane VelikýVideo: Forum Film Czech Republic & Slovakia

 
Článek

Komorní snímek natočila mladá australská režisérka Sophie Hyde, které do hlavních rolí obsadila jen dva herce: vedle legendy Emmy Thompson ještě velmi pohledného Daryla McCormacka.

Stvořila na plátně pár, který vážně funguje.

Důležitý seznam

Děj je přitom až banální. Učitelka náboženství v penzi, vdova Nancy Stokes se jednoho dne rozhodne, že dožene v sexu, co zatím nestihla.

Její zesnulý manžel Robert totiž nebyl z těch, který – ač se přes třicet let vzorně staral o rodinu, vychoval s ní dvě úspěšné děti – by naplňoval i její sexuální potřeby.

Foto: Forum Film Czech Republic & Slovakia

Emma Thompson a Daryl McCormack ve filmu Hodně štěstí, pane Veliký

Nancy si proto dva roky po jeho smrti sepíše speciální seznam tužeb, podle něhož se hodlá řídit. Následně si pro jejich realizaci najme krasavce, gigola, jenž si říká Leo Grande (v překladu Veliký - pozn. red.). Hraje ho Daryl McCormack.

Kolikrát jste (si) řekla: ne?

Schůzku si dají v anonymním hotelovém pokoji. Jenže obyčejné povyražení s mladíčkem se poměrně záhy mění v souznění dvou lidí, kteří si mají co dát i jinde než v posteli, ač o tu jde přece hlavně...

Foto: KVIFF

Emma Thompson ve filmu Hodně štěstí, pane velký

Anebo ne? Kolik sexuálních frustrací máte? Jak často najdete odvahu říct partnerovi, co vážně chcete, abyste si sex užil/a? Kolikrát vás v tom zastavila vaše stydlivost, obavy z nedostatků vašeho těla? A není to vlastně škoda?

Snímek o křehké podobě intimity, v němž se pozná kdejaká žena, byl uveden v Česku zatím na 56. ročníku MFF v Karlových Varech. Záhy se dostal na divácký seznam: musím vidět. Zatím vede také hlasování v Divácké ceně deníku Práva.

Do českých kin má pak jít 14. července.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám