Hlavní obsah

Herec Christian Oliver zemřel se dvěma malými dcerami při pádu letadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Při neštěstí poblíž jednoho z karibských ostrovů zemřel německý herec Christian Oliver a jeho dvě malé dcery. Uvedla to v pátek Královská policie Svatého Vincenta a Grenadin s tím, že k havárii došlo ve čtvrtek. Oliver patřil mezi nejznámější německé herce současnosti, prosadil se také v Hollywoodu.

Foto: Tony Forte, ČTK/AP

Christian Oliver

Článek

Oliverovi bylo v době úmrtí 51 let, jeho dcerám Maditě a Annik pak deset a dvanáct let. Při pádu malého jednomotorového letadla zahynul také jeho vlastník. Více lidí na palubě nebylo.

Stroj se zřítil necelé dva kilometry západně od Petit Nevis, malého ostrova na Grenadinách. „Chvíli po startu se letadlo dostalo do potíží a zřítilo se do oceánu,“ napsala královská policie ve svém prohlášení.

Podle ní rybáři a záchranáři, kteří okamžitě vyjeli na místo pádu, již nedokázali nikomu pomoci. Informaci zveřejnila většina velkých anglofonních médií, včetně webu Variety.com. Věnují se mu i německá média, mimo jiné deník Bild.

Sám herec ještě koncem roku na svém instagramovém profilu své sledující informoval, že je s rodinou v ráji, a popřál všem do nového roku hlavně lásku.

Prosadil se v Hollywoodu

Oliver, vlastní jménem Christian Klepser, se narodil v březnu 1972 v Celle v Německu. Vyrůstal však ve Frankfurtu nad Mohanem, ve městě, které záhy po maturitě opustil.

Odjel studovat herectví do Los Angeles, kde mu přezdívali „Baby A“, protože jeho přízvuk byl tak silný, že připomínal Arnolda Schwarzeneggera.

Poměrně brzy se tam ale zařadil mezi nejznámější německé herce. Po boku Toma Cruise si zahrál například v hitu Valkýra (2008).

Foto: Profimedia.cz

Christian Oliver vydržel v seriálu Kobra 11 dva roky, hrál v něm v letech 2003 a 2004. Na snímku i kolega Erdogan Atalay.

Čeští diváci si jej jinak mohou pamatovat hlavně z německých televizních seriálů Kobra 11, případně z Kriminálky Stuttgart. Ač ho Kobra 11 zviditelnila, ze seriálu odešel po dvou letech, protože měl lepší herecké nabídky.

Vyděrač se inspiroval seriálem Kobra 11

Krimi

Reklama

Související témata:
Christian Oliver
Seriál Kobra 11

Výběr článků

Načítám