Hlavní obsah

Harrison Ford: Indiana Jones? Přípravy nutné nebyly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Milujeme Indiana Jonese, protože milujeme filmy,“ říká James Mangold, režisér posledního snímku o legendárním dobrodruhovi, který koncem června vystoupí do kin. Harrison Ford se v pátém díle kultovní série nazvaném Indiana Jones a nástroj osudu opět vydá tam, kam se smrtelníci bojí jen podívat. Tvůrci nyní zveřejnili další ukázky.

Film o filmu. Indiana Jones a nástroj osuduVideo: Falcon

 
Článek

„Vyprávění sedí Harrisonovi jako druhá kůže,“ zmiňuje Mangold s tím, že diváci se mohou těšit vedle napětí, hereckého umu také na četné triky.

Sám Ford k tomu dodává, že se v roli dávno „zabydlel“, patří k němu desítky let, proto se na natáčení těšil: „Přípravy nutné nebyly.“

Foto: Joel C Ryan, AP

Mads Mikkelsen, Harrison Ford, James Mangold a Phoebe Waller-Bridge pózují fotografům při příjezdu na premiéru filmu Indiana Jones a nástroj osudu.

Tvůrci snímku také přiznávají, že si byli předem vědomi toho, že tohle filmové dobrodružství bude pro Indiana Jonese tím posledním. Harrison Ford totiž brzy oslaví 81. narozeniny, což – jak sám se smíchem říkává – není úplně typický věk pro akčního hollywoodského hrdinu.

Vítejte v roce 1969

Děj nového filmu se odehrává v roce 1969, kdy se náš svět začal velmi výrazně měnit. Hlavní hrdina se těší na odpočinek, jenže osud mu jej zatím nedopřeje… „Jako profesor se chystá do důchodu, ale nachomýtne se k dalšímu dobrodružství,“ prozrazuje Ford jeden z detailů příběhu.

K samotnému natáčení, jeho výsledku pak ještě dodává: „Cítil jsem se dobře. Udělali jsme film, jaký si diváci zasloužili. Jsem si jistý, že se nudit nebudou.“

Indiana Jones a nástroj osudu
Dobrodružný/akční film, USA, 2023, 154 min
Režie: James Mangold
Scénář: James Mangold, David Koepp, Jez Butterworth, John-Henry Butterworth
Hudba: John Williams
Hrají: Harrison Ford, Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Antonio Banderas, Boyd Holbrook, Toby Jones, John Rhys-Davies a další
Premiéra: v českých kinech 29. června (Falcon)

Harrison Ford uchvátil filmový festival v Cannes

Kultura

První záběry. Natáčení Indiany Jonese 5 je v plném proudu

Film

Reklama

Výběr článků

Načítám