Hlavní obsah

Francouzští Tři mušketýři? Drahá podívaná ve dvou dílech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do českých kin míří další verze legendárního románu Alexandra Dumase Tři mušketýři. Znovu ji natočili francouzští filmaři. Projekt s rozpočtem 70 milionů eur (téměř 1,7 mld. Kč) se již zařadil mezi nejdražší snímky v dějinách tamní kinematografie. Diváci jej uvidí ve dvou částech. Ta první si odbude premiéru v dubnu, druhá v prosinci.

Tři mušketýři: D'ArtagnanVideo: Bioscop

 
Článek

Diváci se v nové verzi příběhu mohou těšit na mezinárodní hvězdné obsazení v čele s Vincentem Casselem či Evou Greenovou, ale také na snahu zachovat co nejvíce ze slavného literárního díla, včetně historické přesnosti.

V obou snímcích se objeví na tisíce komparzistů, základem byl však důraz na příběh oblíbených hrdinů i antihrdinů, které ztvárnil současný francouzský herecký výkvět – Vincent Cassel (Athos), Romain Duris (Aramis), Pio Marmaï (Porthos) a François Civil (d'Artagnan).

Natáčelo se osm měsíců v reálném prostředí po celé Francii. Jedním z hlavních záměrů tvůrců bylo odlišit se od jiných produkcí, které sázejí na počítačové efekty a natáčení v uzavřených studiích.

První část s podtitulem D’Artagnan dorazí do kinosálů 6. dubna, druhá část s názvem Milady pak 13. prosince. V případě obou filmů režiséra Martina Bourboulona se mohou diváci v českých kinech těšit jak na verzi s českým dabingem, tak v původním znění s titulky.

Britští Tři mušketýři ve znamení korektnosti. D'Artagnan není bílý

Film

Francouzští mušketýři představují první ukázku. Do českých kin zamíří nadvakrát

Film

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Může se vám hodit na Zboží.cz: Kniha: Tři mušketýři

Reklama

Výběr článků

Načítám