Hlavní obsah

Filmové premiéry: Vyšetřovatel, More Miko, Vřískot 6 a Pacifiction

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyšetřovatel je česko-chorvatský dokument o tom, že válečné zločiny musí být objasněny. Další dokument More Miko mapuje režisér Robin Kvapil sisyfovské úsilí kamioňáka Mika, který se snaží pomáhat dětským uprchlíkům. Horor Vřískot má již šesté pokračování. Vztah spisovatelky a velvyslance je tématem filmu Pacifiction.

Foto: Novinky

Filmové premiéry

Článek

Vyšetřovatel

Český vyšetřovatel se po 25 letech vrací na místa válečných zločinů v bývalé Jugoslávii. Cesta zpět se neubírá jen po drahách prchajících zločinců, ale je vedena i snahou zachytit něco z étosu právě v té době ustaveného Mezinárodního soudního dvora v Haagu a jeho dvojaké podstaty – prostřednictvím nezávislého vyšetřování válečných zločinů usilovat o nastolení smíru v případě komplikovaných etnických, národnostních a jiných konfliktů.

Trailer filmu VyšetřovatelVideo: Mezinárodní festival dokumentárních filmů Ji.hlava

Vyšetřovatel, Česko / Chorvatsko, dokument, 73 min., režie: Viktor Portel

More Miko

Jaroslav Miko je kamioňák, poloviční Rom, spoluzakladatel iniciativy Češi pomáhají a podle Jana Farského „svědomí národa“. Když Česká republika odmítla přijmout 40 sirotků z řeckých uprchlických táborů, rozhodl se jednat na vlastní pěst… Prostá lidskost a buldočí neústupnost jsou Mikovy zbraně při vyjednávání s politiky, kteří jeho cílům stojí v cestě.

Trailer filmu More MikoVideo: Artcam Films

More Miko, Česko 2022, dokument, 75 min., režie: Robin Kvapil

Vřískot 6

Sestry Samantha a Tara Carpenterovy a dvojčata Chad a Mindy přežily řádění tajemného vraha ukrytého pod maskou ducha v městečku Woodsboro. Ve snaze zapomenout na tyto tragické události se všichni čtyři přestěhují do New Yorku, aby začali nový život. Netrvá to ale dlouho a objeví se ještě brutálnější vrah v masce Ghostface.

Trailer filmu Vřískot 6Video: Forum Film

Vřískot 6, USA 2023, horor, 123 min., režie: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett, hrají: Jenna Ortega, Samara Weavingová, Hayden Panettierová, Courteney Coxová a další.

Pacifiction

Spisovatelka se po románovém triumfu vrací z Francie do své země na ostrově ve Francouzské Polynésii. Je však dezorientovaná a prožívá tvůrčí krizi. Rozhodne se tedy přijmout práci simultánní překladatelky pro velvyslance. Začíná mezi nimi zvláštní milostná přitažlivost plná kontrastů.

Trailer filmu PacifictionVideo: Film Europe Media Company

Pacifiction, Francie / Španělsko / Německo / Portugalsko 2022, drama, 165 min., režie: Albert Serra, hrají: Benoît Magimel, Pahoa Mahagafanau, Sergi López, Montse Triola a další.

Může se vám hodit na Firmy.cz: Kina

Reklama

Výběr článků

Načítám